14.01.2011. / 13:59

Autor: Hina

Josipović: 'Korupcija u vrhu vlasti pravi je zločinački pothvat'

"Čvrsto sam uvjeren da u Hrvatskoj postoji sposobnost i znanje te politička rješenost da se taj posao privede kraju. Isto tako, uvjeren sam da je došlo vrijeme i godina da i EU donesu konačnu odluku o dovršetku pristupnih pregovora s Hrvatskom", istaknuo je Josipović

Ivo Josipović na tradicionalnom okupljanju diplomatskog zbora na Pantovčaku (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)Ivo Josipović na tradicionalnom okupljanju diplomatskog zbora na Pantovčaku (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)Hrvatski predsjedik Ivo Josipović priredio je u četvrtak u Zagrebu novogodišnji prijem za diplomatski zbor i osvrćući se na prošlu godinu u Hrvatskoj posebno istaknuo borbu protiv korupcije, nazvavši korupciju pri vrhu vlasti "pravim zločinačkim pothvatom".

"Korupcija osiromašuje naše građane, a kada je organizirana u samom državnom vrhu, pravi je udruženi zločinački pothvat protiv dobra građana, i kao takva mora biti bezobzirno iskorjenjena", rekao je Josipović pred stotinjak diplomata akreditiranih u Hrvatskoj.

Na prijemu u Uredu predsjednika bili su najviši hrvatski dužnosnici, ministri u vladi i saborski zastupnici, te strani veleposlanici koje je Josipović pozvao da se zauzmu kod svojih vlada, u Bruxellesu i u parlamentima članica EU-a kako bi se ove godine završili pristupni pregovori.

"Čvrsto sam uvjeren da u Hrvatskoj postoji sposobnost i znanje te politička rješenost da se taj posao privede kraju. Isto tako, uvjeren sam da je došlo vrijeme i godina da i EU donesu konačnu odluku o dovršetku pristupnih pregovora s Hrvatskom", istaknuo je Josipović rekavši da je Hrvatska "sposobno brzo vraćati dividende desetljeća ulaganja u njezino članstvo".

Čestitajući Novu godinu predsjedniku, hrvatskom narodu i svim građanima "koji žive u ovoj prelijepoj zemlji", doajen diplomatskog zbora, papinski nuncij Mario Roberto Cassario istaknuo je da će ulazak Hrvatske u EU obogatiti i Europu i Hrvatsku, "nama tako dragu plemenitu naciju".

U ime diplomatskog zbora zaželio je napredak Hrvatskoj i hrvatskom narodu koji je "stoljećima čuvao kršćansku baštinu", rekao je nuncij, uvjeren da će se Hrvatska i dalje politički, gospodarski i kulturno razvijati te doprinositi stabilnosti cijele regije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 14.01.11. 14:43

Pokojni Papa Ivan Pavao II rekao je za nas hrvate da bi trebali ući u EU, jer smo mi sol Evrope. No kako stvari stoje te soli je malo pa je bolje i ne soliti je.


registracija
30/9/09

davor12345, 14.01.11. 15:40

Pa šta unda da radimo?


registracija
7/6/05

Marko, 15.01.11. 08:59

Josipovicu imamjedan savjet za tebe,bolje bi bilo da se okrenes umjetnickom stvaralastvu malo nivih kompozicija i proferskom radu.
Pusti politiku nastranu ona netraje dugo od toga nema nista.
Marko


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika