16.01.2011. / 19:07

Autor: Hina

Kerum se ne zamara prosvjedima: 'Ova gradska vlast neće mijenjati GUP'

Prosvjednici su danas rekli kako se u Park-šumi Marjan, tik uz morsku obalu, planira izgraditi ugostiteljski objekt površine 300 metara četvornih, kojega je investitor Kerumova supruga Fani Horvat

Želko KerumŽelko KerumSplitski gradonačelnik Željko Kerum, komentirajući današnji prosvjed na kojem je zatražena zabrana svake izgradnje na zaštićenom području Park-šume Marjan te da se iz novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) izbriše planirana izgradnja na tom području, izjavio je da se on načelno slaže s posvjednicima, ali da gradska vlast kojoj je on na čelu neće mijenjati GUP koji je donijela bivša gradska vlast.

"Ova gradska vlast neće mijenjati GUP", rekao je Kerum danas u popodnevnim satima za Radio Split.

Kerum je predložio da država formira povjerenstvo u vezi s Park-šumom Marjan.

"To će povjerenstvo reći da će po važećem GUP-u dati nalog sudskom vještaku da procijeni zemljišta kako bi se vlasnicima, koji to žele, ponudilo da to (zemljište) prodaju, a da država, županija ili grad postane vlasnik kako se više na Marjanu ne bi moglo graditi", kazao je Kerum. On je istaknuo kako osobno nema "moralno pravo nekomu nešto oteti".

"Ja želim ovim gradom šetati časno i pošteno i ne nanijeti nikomu zlo", dodao je gradonačelnik Splita.

Prosvjednici su danas rekli kako se u Park-šumi Marjan, tik uz morsku obalu, planira izgraditi ugostiteljski objekt površine 300 metara četvornih, kojega je investitor Kerumova supruga Fani Horvat.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 16.01.11. 19:34

Lopove Znani nadaleko! Drzavno ili privatno, koja je razlika? Zabranjena gradnja i BOG! Privatnik moze zavezati magarca, jer je to korisno za pasnjak! Ako privatnik ima volju prodati, grad treba odkupiti, ali po cijeni Pasnjaka ili sumskog terena. Nikako gradjevinskog? Zabravi na gradnju! Ne trazi "balin" nepotrebno!


registracija
29/11/09

Ivis, 16.01.11. 20:06

Govno jedno! Radi za interes grada, dok si na toj poziciji, a ne samo za vlastitu obitelj! SRAMI SE! Jedan mali savijet: Izglasati propis i zabraniti gradnju visu od: Prizemlje + 4kata. Pogledaj na Split sa Klisa, koza mi se najezi! Restoran gradi u Mucu! Daj dobru hranu i bit ce pun! Crkao Ti nama! Obicna si gladna us!


registracija
31/1/10

STTony, 16.01.11. 22:32

A nu mu intelektualnog izraza, ja bi ga ostavio za doživotnog gradonačelnika.


registracija
18/7/07

jacki, 17.01.11. 06:20

Samo da podsjetim: Zeljko Kerum je legalno izabran od splitskih biraca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika