Objavljeno u Nacionalu br. 792, 2011-01-18

Autor: Katja Mihovilović

Francuzi ga vole: Pete Doherty postao glumac

PETE DOHERTY kao pjesnik Alfred de Musset u francuskom filmuPETE DOHERTY kao pjesnik Alfred de Musset u francuskom filmuBivši frontmen britanskih rock bendova The Libertines i Babyshambles, Pete Doherty - koji se zbog najnovijih problema sa zakonom sve rjeđe pojavljuje u javnosti - nakon glazbene, slikarske i manekenske karijere, okušat će se i u glumačkoj. Krajem prosinca u Francuskoj je počelo snimanje kostimirane drame "La confession d’un enfant du siècle” (“Ispovijest djeteta svojega stoljeća”), temeljene na istoimenom autobiografskom romanu iz 19. stoljeća romanopisca i pjesnika Alfreda de Musseta.

Tridesetjednogodišnji Doherty glumi Musseta, koji je u tom romanu opisao svoju ljubavnu vezu sa spisateljicom George Sand. Film je režirala Sylvie Verheyde, dok George Sand glumi 39-godišnja glumica Charlotte Gainsbourg. U Francuskoj Petea Dohertyja vole, doživljavaju ga kao pravog umjetnika, a ne ponajprije kao bivšeg dečka Kate Moss, te bi ova uloga elegantnog aristokrata i hedonista mogla samo pridonijeti njegovoj popularnosti u toj zemlji.

Vezane vijesti

Šerbedžija: Moramo u EU ili smo sami

Šerbedžija: Moramo u EU ili smo sami

Glumac Rade Šerbedžija gostovao je u emisiji 'Između dvije vatre' na B92 TV-u. Osim na ulogu u redateljskom prvijencu Angeline Jolie 'U zemlji krvi i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika