19.01.2011. / 14:25

Autor: Hina

Stiže novi Sherlock Holmes

Zaklada koja brine o ostavštini škotskog pisca Arthura Conana Doyla, autora Sherlocka Holmesa, izabrala je Horowitza da napiše roman koji će u rujnu objaviti nakladnička kuća Orion

Foto: WikipediaFoto: WikipediaSlavni viktorijanski detektiv Sherlock Holmes vraća se u život u prvom novom romanu nakon 1915. godine, koji će napisati Anthony Horowitz, autor priča o tinejdžeru špijunu Alexu Rideru.

Zaklada koja brine o ostavštini škotskog pisca Arthura Conana Doyla, autora Sherlocka Holmesa, izabrala je Horowitza da napiše roman koji će u rujnu objaviti nakladnička kuća Orion.

"Jednostavno nisam mogao odoljeti ovoj prilici da napišem potpuno novu avanturu za ikonu poput Sherlocka Homesa. Namjeravam napisati prvoklasnu zagonetnu priču za današnje čitateljstvo, ali ću apsolutno ostati vjeran duhu originala", kazao je Horowitz.

Conan Doyle napisao je četiri romana i 56 priča o Sherlocku Holmesu i njegovom pomoćniku dr. Watsonu. Pojavili su se i u nizu filmova i drama, ali ovo je prva službena dozvola za priču o besmrtnom dvojcu nakon izdavanja posljednjeg romana 1915. godine.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika