19.01.2011. / 15:41

Autor: Hina

'Žuti mjesec' i 'Miramare' na festivalu u Trstu

"Žuti mjesec", koji će se prikazati u konkurenciji kratkometražnih filmova, dio je omnibusa "Zagrebačke priče"

Zvonimir JurićZvonimir JurićHrvatski filmovi "Žuti mjesec" Zvonimira Jurića i "Miramare" Michaele Mueller sudjelovat će u službenim selekcijama 22. međunarodnog afilmskog festivala u Trstu - Alpe Adria Cinema, koji će se održati od 20. do 26. siječnja, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

U službenoj selekciji festivala u Trstu, jednom od vodećih filmskih događaja koji predstavlja filmove srednje i jugoistočne Europe, prikazat će se i dugometražni igrani film "Besa" srpskog redatelja Srđana Karanovića, što je hrvatska manjinska koprodukcija.

"Žuti mjesec", koji će se prikazati u konkurenciji kratkometražnih filmova, dio je omnibusa "Zagrebačke priče". U filmu glume Marija Škaričić i Lana Barić, koja je za tu ulogu na Festivalu igranog filma u Puli dobila nagradu "Breza" kao najbolji debitant.

Taj je film proglašen najboljim kratkometražnim filmom nekoliko puta, među ostalim, na Sarajevo Film Festivalu, Vukovar Film Festivalu i Međunarodnom festivalu kratkog filma u Drami.

Animirani film "Miramare" švicarske redateljice Michaele Mueller, prati dvoje djece koja, nakon što izađu iz strogo određene turističke zone negdje na Mediteranu, otkrivaju potpuno drugačiji život od onoga u kampu. Film će se prikazati u selekciji animiranih filmova i već je bio nagrađivan na domaćim i inozemnim festivalima. Njime je autorica diplomirala na studiju Animiranog filma i novih medija zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

U sklopu ovogodišnjeg festivala u Trstu, od 19. do 21. siječnja, održavaju se koprodukcijski susreti "When East Meets West" kojima je cilj potaknuti suradnju između istočnoeuropskih zemalja, pojedinih zemalja zapadne Europe (ove godine u fokusu je Francuska) i Italije. Na susretima sudjeluju predstavnici filmskih centara i fondova, agenti prodaje i ostali stručnjaci s područja audiovizualnih djelatnosti, a od hrvatskih institucija HAVC i HRT.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika