21.01.2011. / 14:22

Autor: Nacional.hr

Thompson: 'Barišić laže, mediji pišu tendenciozno, a ja sam žrtva političkih razračunavanja'

Perković tako u priopćenju potvrđuje 'da se u svojstvu svjedoka odazvao na poziv USKOKA, te time ispunio svoju građansku i zakonsku obvezu'. Ipak, kako se ističe, s obzirom na tajnost istrage, nije mu dopušteno govoriti o predmetu svjedočenja, niti o sadržaju njegova iskaza

MP ThompsonMP ThompsonMarko Perković Thompson reagirao je danas preko svoga menadžera Zdravka Barišića priopćenjem, u kojem demantira navode bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića da je od HDZ-a primio više od pola milijuna eura za usluge neangažmana u predizbornim kampanjama protivničkih političkih stranaka tijekom 2007.

Perković tako u priopćenju potvrđuje 'da se u svojstvu svjedoka odazvao na poziv USKOKA, te time ispunio svoju građansku i zakonsku obvezu'. Ipak, kako se ističe, s obzirom na tajnost istrage, nije mu dopušteno govoriti o predmetu svjedočenja, niti o sadržaju njegova iskaza.

"Što se tiče samih medijskih članaka u kojima se navodi da je gospodinu Perkoviću isplaćivan novac za nepjevanje, odnosno nesudjelovanje u predizbornoj kampanji 2007., navodimo kako je riječ o tvrdnjama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Svakome bi trebalo biti jasno da je riječ o potpunoj i proizvoljnoj izmišljotini. Platiti 2007. godine pola milijuna eura za nepjevanje pjevaču apsurdno je i smiješno!", stoji u priopćenju, te se dalje navodi da je Thompson u javnosti 'i prije bio izložen raznim napadajima, gotovo redovito sa svrhom tuđih političkih razračunavanja.'

"Ovaj slučaj je specifičan i po tome što sam način obračuna s gospodinom Perkovićem predstavlja bezobzirno kršenje zakonskih odredbi. Jer, ako je istina da su mediji došli u posjed i prenijeli autentičan iskaz gospodina Mladena Barišića, koji je iznesen pred tijelima progona u fazi postupka koji je tajan, onda je jasno da je došlo do teške zlouporabe položaja izvora bliskih istrazi. U tom slučaju, ukoliko reakcija tijela progona izostane u odnosu na one koji očito smatraju da za njih zakon ne vrijedi, jasno je da smo svjedoci selektivne primjene zakonskih odredaba za dnevnopolitičke svrhe", piše u Thompsonovom priopćenju, u kojem se, jasna stvar, optužuju i mediji.

"Tendencioznim pisanjem i načinom objave nečega što predstavlja navodnu izjavu okrivljenika protiv kojega se vodi kazneni postupak, inzistira se na krivotvorenju činjenica i rušenju ugleda gospodina Perkovića. Jer, ne treba smetnuti s uma, da se okrivljenik Mladen Barišić u kaznenom postupku ima pravo braniti na način za koji smatra da je za njega najpogodniji pa mu je, tako, dopušteno i lagati", stoji u priopćenju u kojem na kraju 'Marko Perković Thompson poziva i moli sve medije da se suzdrže od senzacionalističkih napisa, koji očito nemaju podlogu u stvarnim događajima, te ne doprinose ničemu dobrome'.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 21.01.11. 14:28

He, he, he! Bokan!


registracija
28/4/10

Zvonko, 21.01.11. 14:51

Klasični udbaški recept obračuna sa potencijalnim političkim protivnicima te osobama od javnog značaja. Osoba koja može skupiti 100 000 ljudi, a još ne dijeli politička razmišljanja SDP-a i HDZ-a, je meta!
Barišiću se samo serviraju (ako je to i istina da je on izjavio) iskazi koje treba potpisati pa onda oprosnica, ili za suradnju smanjenje remetinačke ležarine.
No, postavlja se jedno drugo pitanje?
Zašto mediji razapinju Thompsona temeljem informacija koje su dobili na nezakonit način, budući je istraga tajni proces, a ne pitaju se dokle će više te informacije curiti i tako se kršitit zakon. Znači, mediji podstiču kršenje zakona.
ma, vidjeli smo to u svakom procesu s Nobilom. Radi se samo o novcu. Mediji debelo plaćaju gamad!


registracija
14/11/07

laufer, 21.01.11. 16:06

Još jedan koji se debelo opario na "domoljublju".
Geni kameni i € sigurni.


registracija
30/9/09

davor12345, 21.01.11. 16:21

He, he, he! Bokan!


registracija
25/6/10

vidra, 21.01.11. 17:21

' Ko će meni nešto dati ili platiti za moju ljubav prema domovini? U ćemu je razlika? I ja sam veliki domoljub i volim svoju zemlju, ne kužim više ništa.


registracija
30/9/09

davor12345, 21.01.11. 21:06

E, al ti ne znaš pivat! I nimaš takve bokove ka Bokan!


registracija
24/4/10

fiorano, 21.01.11. 22:40

U čavoglave natrag šta će njemu penthouse....jado jadni u 20oj nije imao ni 1 svoj zub.Lova sve mijenja domovina je tu samo da se prlješi.Bravo HRVATINE došli smo do kraja a i srba više nema da ih okrivimo


registracija
28/4/10

Zvonko, 21.01.11. 23:28

Meni stvarno sad nije jasno!
Svi DOMOLJUBI su lopovi, a svi partizan, komunisti, orjunaši i jugonostalgičari, kao Mesić, Manolić, Boljkovac, Pusići, Nobilo, Čačić, Jakovčić, Linić, Butković, Pavić, jergović, Tomić, Klauški, Drakulićka, Severina, Stanković, Latin, Prodanović, POŠTENI.
To čak i statistički nije moguće.
Samo govori o neokomunizmu udbaškog pedigrea koji je među nama.
Ja stvarno ne znam niti jednu osobu koja javno deklarira domoljublje a da je poštena, dok s druge strane, sve sveci veći i od pape.
Sapienti sat!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 22.01.11. 00:22

Ma da ! Sigurno je kriv SDP i UDBA ! I Sanader je udbaš. I Karamarko ! I HSP je udbaška stranka ! Zna se ! Hodi si u k...c Perkoviću Marko ! Nabijem na kitu i tebe i tvoje pjesmuljke. Dosta si zaradio na tikvanima i bosancima. Dobro si imnaplačivao !


registracija
5/3/10

starimudrac, 22.01.11. 00:32

zvona, sve si sam rekao. pošteni su ovi koje prozivaš, ni meni nisu svi po volji, ali su pošteni. nemoguće je da u dva desetljeća vladavine HDZa (vladali su i one četiri račanove godine---sjeti se rive) kad su i suci i odvjetnici HDZovi, bar nekoga izvan HDZa ne pospreme bar na pritvorsku klupu. a ipak je tako. stvarno su kod nas lopovi samo iz HDZa. a što se tiće marka perkovića, nemojmo biti naivni. on se sigurno dopenezovao uz HDZ, ali vrhnje sigurno nisu prepustili njemu. i zašto bi glavne lopine stranke opasnih namjera (vidiš kako je onaj komunjara bio vidovit) prepustile vrhnje krezubom anonimusu s početka 90ih ?


registracija
27/7/09

columbo, 22.01.11. 03:53

Ovo netko pravi reklamu nazovi, pjevacu, a on se kao buni protiv toga...


registracija
8/7/10

Maroje, 22.01.11. 09:22

Upitno je zašto Nacional ne piše io udbašima plaćenim ubojicama, koji su bez skrupula ubijali sve koji ne razmišljaju kao oni. Zar nije zanimljia tema pisati o udbaškom ubojici Palmea.Ali naravno o tome ni zuc to je zabranjena tema.Dok se to ne promjeni nema nama na zelenu granu.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 22.01.11. 21:36

Navodno Thompson već priprema novi album pod nazivom
"REMETINEC I LEPOGLAVA STARA"
Izaći će za 10 godina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika