21.01.2011. / 15:43

Autor: Nacional.hr

Španjolski stručnjaci tvrde: Pivo otapa masne naslage i snižava tlak

Ispitanici koji su konzumirali mediteransku hranu i ispijali umjerene količine ovog napitka uspjeli su zadržati liniju, a neki su čak i smršavili

Svojedobno istraživanje australskih znanstvenika sa Sveučilišta La Trobe pokazalo je kako pivo, napitak kojeg mnogi smatraju glavnim krivcem masnih naslaga na području trbuha, smanjuje apetit.

Slične rezultate dobili su i španjolski znanstvenici sa Sveučilišta u Barceloni. Naime, oni tvrde da umjerena konzumacija piva pomaže pri mršavljenju.

Osim toga, tvrde Španjolci, smanjuje rizik od dijabetesa i visokog tlaka, prenosi portal Ordinacija.hr.

U istraživanju je sudjelovalo 1250 osoba starijih od 57 godina. Oni koji su konzumirali mediteransku hranu i ispijali umjerene količine ovog napitka uspjeli su zadržati liniju, a neki su čak i smršavili.

Naime, za razliku od drugih alkoholnih napitaka, pivo sadrži mali postotak alkohola, osim toga obiluje vitaminima, kalcijem i željezom.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 25.01.11. 23:20

Ako spadate među one koji moraju s nečim ''začiniti'' vodu, a dosta vam je slatkastih napitaka, stiže pivo u prahu. Doduše bez alkohola, ali nitko nije savršen.

http://www.gricni.com/pivo-u-prahu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika