23.01.2011. / 12:08

Autor: Hina

Grad N. Vinodolski i radnici pokrenuli stečaj Hotela Novi

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković na telefonski je upit potvrdio da je Grad prijedlog za pokretanje stečaja podnio još u prosincu 2010., nakon što se Uprava hotelskog poduzeća oglušila o dogovor o obročnoj otplati duga postignut početkom studenoga

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTrgovačkom sudu u Rijeci podnijeto je dvadesetak prijedloga za pokretanje stečajnog postupka nad hotelskim poduzećem „Hoteli Novi“ zbog neplaćenih dugovanja Gradu Novi Vinodolski, komunalnim društvima, Turističkoj zajednici i zaposlenicima tvrtke, potvrdio je gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković.

Hotelsko poduzeće „Hoteli Novi“ iz Novog Vindodolskog, u čijem se sastavu nalaze „Hoteli Novi d.d.“ i „Hoteli Novi d.o.o.“ (potonja tvrtka upravlja luksuznim turističkim kompleksom „Novi Spa Hotels & Resort“) prema Gradu Novi Vinodolski od 2005. do danas nagomilalo je dug od 4,5 milijuna kuna za komunalnu naknadu; ako se tomu pridodaju neplaćene obveze komunalnim poduzećima i neisplaćene boravišne pristojbe Turističkoj zajednici, ukupan iznos bez zateznih kamata premašuje 11 milijuna kuna.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković na telefonski je upit potvrdio da je Grad prijedlog za pokretanje stečaja podnio još u prosincu 2010., nakon što se Uprava hotelskog poduzeća oglušila o dogovor o obročnoj otplati duga postignut početkom studenoga.

„Poduzeće „Hoteli Novi“ tražilo je obročnu otplatu, a na sjednici Gradskog vijeća Novog Vinodolskog u studenom utvrđena je i dinamika iste. Prema dogovoru, do 8. studenoga je trebala biti podmirena prva rata u iznosu od 1,2 milijuna kuna, a preostali dio duga trebao je biti otplaćivan u obrocima.

Međutim, „Hoteli Novi“ nisu ispoštovali dogovor, zbog čega je s Upravom tvrtke ovog utorka održan ponovni sastanak. Grad ne inzistira na cjelokupnom izmirenju duga, već na dinamici otplate“, objasnio je Butković.

Butković tvrdi da je tijekom prosinca riječkom Trgovačkom sudu podnijeto još dvadesetak samostalnih prijedloga za pokretanje stečaja, među kojima su i zaposlenici nekoliko tvrtki u sastavu „Hotela Novi“. Razlog tomu je činjenica da doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje radnicima nisu uplaćivani dvije godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika