23.01.2011. / 16:18

Autor: Hina , Nacional.hr

Lovrenović dao ostavku na članstvo u HDP zbog Viskovićeve izjave o Jergoviću

Lovrenović je pojasnio kako je ostavka uslijedila zbog izostanka reakcije na Viskovićev intervju u Vijencu kada je rekao da je "nemoguće naći Hrvata, osim možda Miljenka Jergovića, koji bi našao opravdanje za reafirmaciju četništva u Srbiji"

Ivan Lovrenović: Autor:
Zvonimir Čorić/VLM/PIXSELLIvan Lovrenović: Autor: Zvonimir Čorić/VLM/PIXSELLSarajevski književnik Ivan Lovrenović uputio je pisanu ostavku na članstvo u Hrvatskome društvu pisaca (HDP) zbog izjave predsjednika toga društva Velimira Viskovića o književniku Miljenku Jergoviću, a medijima je dostavio pismo upućeno HDP-u.

Lovrenović je pojasnio kako je ostavka uslijedila zbog izostanka reakcije na Viskovićev intervju u Vijencu kada je rekao da je "nemoguće naći Hrvata, osim možda Miljenka Jergovića, koji bi našao opravdanje za reafirmaciju četništva u Srbiji".

"Ne pamtim kad sam pročitao kraću, a opakiju tvrdnju jednoga književnoga i javnog uglednika", napisao je Lovrenović u pismu ostavke. Dodao je da ovakve ocjene ne mogu nauditi Jergovićevoj književnosti ali da se radi o 'ugrožavanju nečijeg fizičkog integriteta', na što, ističe Lovrenović, nitko ne smije imati pravo.

Književnik Lovrenović izrazio je razočaranje što nitko od uprave i članova HDP nije reagirao na Viskovićev intervju.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika