24.01.2011. / 18:13

Autor: Hina

Čobanaković nakon sastanka s Orcom: Vrlo smo blizu rješenja pitanja Sunčanog Hvara

Hrvatska država će sa Orco Grupom zajedno raditi na sadašnjosti i budućnosti hvarske hotelske tvrtke Sunčani Hvar, pregovori oko toga su u tijeku, a dogovoreno je o načinima rješavanja prošlosti, izjavio je danas potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, ministar poljoprivrede Petar Čobanković nakon sastanka s predstavnicima Orco Grupe u Zagrebu.

Petar ČobankovićPetar ČobankovićHrvatska država će sa Orco Grupom zajedno raditi na sadašnjosti i budućnosti hvarske hotelske tvrtke Sunčani Hvar, pregovori oko toga su u tijeku, a dogovoreno je o načinima rješavanja prošlosti, izjavio je danas potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, ministar poljoprivrede Petar Čobanković nakon sastanka s predstavnicima Orco Grupe u Zagrebu.

Kazavši da je dobro što je do sastanka došlo, Čobanković je rekao da su na tom sastanku razmijenili stajališta i mišljenja te da su vrlo blizu rješenja bitnim za sadašnji trenutak Sunčanog Hvara.

Dodao je i da je sastanak bio vrlo konstruktivan, da su pomaci značajni, ali i da još treba vremena da završe taj proces u interesu Orco Grupe, hrvatske države, lokalne samouprave i uposlenika Sunčanog Hvara.

Sa takvom izjavom složio se i drugi čovjek Orco Grupe, zamjenik izvršnog direktora Orco Grupe Nicolas Tommasini koji se zahvalio ministru na sastanku dodavši da su vrlo blizu postizanja dogovora te da će brzo djelovati u smislu pronalaženja rješenja.

Sastanak Čobankovića i predstavnika Orco Grupe, većinskog vlasnika Sunčanog Hvara, čekao se od početka ove godine. Danas je u Ministarstvu poljoprivrede trajao oko sat i pol, a osim navedenih izjava nijedna strana nije rekla ništa više odnosno nikakvih detalja oko konkretnih rješenja.

Novinari nisu imali mogućnost postavljati dodatna pitanja, a na upit zašto nije došao predsjednik Orco Grupe Jean Francois Ott, direktorica Orco projekata za Hrvatsku Marija Hrebac samo je kratko rekla da je Ott imao ranije dogovorene obveze i da je užasno zauzet.

Na usputna pitanja novinara oko policijske istrage u vezi s Ottom nije odgovarala, zamolivši novinare da im se da vremena i da će vrlo brzo govoriti o rješenjima za Sunčani Hvar jer su današnjim sastankom stvoreni uvjeti za to.

Luksemburška Orco grupa najveći je dioničar Sunčanog Hvara sa 55,5 posto udjela, dok Hrvatski fond za privatizaciju ima 31,7 posto dionica.

Sunčani Hvar suočen je sa kumuliranim gubicima od oko 400 milijuna kuna, a uprava i 356 stalno zaposlenih zadnjih su dana prošle godine apelirali za spas tvrtke.

Početkom siječnja ove godine održana je skupština dioničara na kojoj se nije uspio postići dogovor dva najveća dioničara o provedbi plana restrukturiranja Sunčanog Hvara.

Predsjednik Uprave Orco grupe Jean-Francois Ott je 4. siječnja u Zagrebu bio na obavijesnom razgovoru u policiji, a nekoliko dana poslije je u intervjuu za EuroBusinessMedia (EBM) kazao da je premijerki Jadranki Kosor poslao pismo u kojem poručuje da će, ukoliko se u roku od tri mjeseca s hrvatskom Vladom ne postigne rješenje o Sunčanom Hvaru, predmet predati međunarodnom sudu.

Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković nakon toga je najavio sastanak s čelnicima Orco grupe, a sastanak najavljen za prošli tjedan, održan je danas.

Vezane vijesti

Nisam dogovorio zatvor

Nisam dogovorio zatvor

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković za Dnevnik 3 HTV-a demantirao je da ide po dogovoru u zatvor,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 24.01.11. 21:46

Kad god naši nešto tako "pregovaraju" obično ostanemo kratki za veliki broj milijuna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika