25.01.2011. / 12:10

Autor: Deutsche Welle

Josipović za DW: Čičak i Banac pretvorili su HHO u parapolitičku organizaciju

„Ja ću nastaviti politiku koja se sastoji u punom poštivanju suvereniteta BiH i nastaviti kontakt s političarima koji imaju podršku svojih naroda bez obzira iz kojih su stranaka. Mislim da je potpuno jasno da ta politika uživa većinsku podršku i u BiH"

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović odbacio je optužbe HHO-a da se miješa u unutarnje stvari BiH, ustvrdivši kako to čine čelnici te organizacije Ivan Zvonimir Čičak i Ivo Banac, koji HHO "koriste za osobnu promociju".

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Hrvatske (HHO) Ivan Zvonimir Čičak, u priopćenju za javnost, optužio je hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića da se miješa u unutarnje poslove u BiH, te da nastavlja Tuđmanovu politiku.„Riječ je o njegovoj zajedničkoj izjavi s Jadrankom Kosor nakon sastanka sa članovima dva HDZ-a. To nema smisla. Neka se dogovore oni sami koji su tamo. Imam povjerenja u građane BiH da nađu zajednički jezik. Drugo, bilo kakva izjava o trećem entiteta je poziv na rat bez obzira od koga dolazila; Vesne Pusić, Žarka Puhovskog, Marinka Čulića ili Ive Josipovića.", tvrdi Čičak.

Josipović: Gdje sam branio treći entitet?

Odgovarajući na optužbe predsjednika HHO-a, u izjavi za Deutsche Welle predsjednik Josipović ustvrdio je kako je priopćenje HHO-a podrška profesoru Ivi Bancu: „Banac je, naime, u polemici sa mnom kazao kako se ja zalažem za treći entitet u BiH i dao mi je niz preporuka s kim bih ja od izabranih dužnosnika u BiH trebao, a s kim ne bih trebao razgovarati. Ja sam na to ustvrdio kako ne govori istinu. Ja bih, zaista volio da mi netko pokaže gdje sam ja to branio treći entitet, ne zato što bih ja o tome uopće razmišljao već zato što se nitko od nas nema pravo uplitati u to hoće li biti dva, tri, pet ili više entiteta. To je zaista stvar BiH i tri konstitutivna naroda".

Josipović tvrdi da je zapravo Banac taj koji se umiješao u unutarnje prilike u BiH: „Ja ću nastaviti politiku koja se sastoji u punom poštivanju suvereniteta BiH i nastaviti kontakt s političarima koji imaju podršku svojih naroda bez obzira iz kojih su stranaka. Mislim da je potpuno jasno da ta politika uživa većinsku podršku i u BiH, mislim na tu politiku pomirenja, i u Hrvatskoj i u Europskoj uniji i kod Sjedinjenih Američkih Država. Šteta je jedino što su gospoda Čičak i Banac pretvorili HHO u parapolitičku organizaciju, koju koriste za svoju osobnu promociju," kaže Josipović.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
7/6/05

Marko, 25.01.11. 12:25

E moj predsjednice ja ti kazem da je za tebe najbolje da se vratis u profesorsku fotelju i za svoj klavir,dzaba je tebi sto ti zelis i imas najbolje namjere ja to postujem kod tebe ali kazem ti Profesorski posao i komponiranje to ti savjetujem da sacuvas zdravlje jer ti si naj potrebniji svojoj obitelji.


registracija
14/11/07

laufer, 25.01.11. 12:40

Svi možemo biti ponosni što smo izabrali Ivu Josipovića za predsjednika Republike Hrvatske.
O Bancu i Čičku ne treba trošiti riječi.


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 13:18

ZNA DW-le bolje nego što im ivo kaže i te kako znaju sve što se ovdje odigrava i tko ruje za novu Yugouniju i tko štiti ubojice iz udbe


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 13:43

Čičak i Banc su dva spadala koje nitko normalan ne uvazava ni 1 %.


registracija
24/1/11

tutkalo, 25.01.11. 13:46

Druže presjedniče,nisam te birao niti ću ikada slične Vama i koji pripadaju komunističkoj kliki.
Zašto,mnogi će se pitati,kažete da se neborite za treći entitet,onda se borite protiv Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovine.Gledajući sveukupno Dodik Vaš prijateljem,veći je borac za Hrvate nego Vi Hrvatski presjednik,a ratni je zločinac.Vi ste u pogledu svega zagovornik treće EKS juge za koju general Domazet uporno i s pravom prokazuje.


registracija
1/1/70

, 25.01.11. 13:51

Predsjedniče,ne dozvolite da vas šačica usrasoida uvalče u njihove pogano leglo.Čičak,Banac su uzurpirali HHO...tako da je ta privatna udruga postala RUGLO ....još nisam sreo čovjeka da cijeni Čička i banca.A vi?


registracija
24/1/11

tutkalo, 25.01.11. 13:53

Zašto Ivo Josipović nikad nije rekao da nesmiju biti ni druga dva entiteta ako je za cjelovitu BIH.E pa zato što mu je na srcu ostala bivša eks pokojna juga,a neće mu poći za rukom kao i novim trvoriteljima i istomišljenicima.Preko tvorevine republike srpske koja JE STVORENA NA RATNOM ZLOČINU pokušava se stvarati nova u koj su zagovornici imali povlaštene pozicije. Slažem se sa predhonim gosp.koji kaže moj Ivo misto ti je u PROFESORSKOJ KLUPI.


registracija
24/1/11

tutkalo, 25.01.11. 14:07

Poštujem instituciju presjednika Hrvatske ali Vas kao čovika niti u ludilu.Mislio sam kada ste postali presjednik evo promjena na pravo i pravdu,kad ono vidi vraga.Presjednik Hrvatskog naroda neželi zastupati Hrvate u BIH,pa dali ste birani da radite za dobrobit Hrvata ma gdje bili ili za dobrobit svojih istomišljenika.Još kažete da oni sami dogovaraju,a ma tko to oni kad Hrvati u BIH nisu konstitutivni narod.Pa zar musliman i srbin triba birati tko će zastupati Hrvate.To bi vam bilo kada bi mi Hrvati birali zastupnike u Saboru na listama manjina,dali bi tada naš dragi prezident rekao da je to u redu moš misliti digao bi međunarodnu zajednicu na noge protiv svog naroda.??????


registracija
7/1/11

djani, 25.01.11. 14:15

Živjela nam naša NEZAVISNA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika