27.01.2011. / 11:08

Autor: Nacional.hr

Nema više izgovora: 4 načina kako se motivirati za vježbanje

Ukoliko i vi razmišljate kako se vratiti u formu, međutim nedostaje vam motivacije, nudimo nekoliko korisnih savjeta kako da počnete već sutra

Jedna od prvih novogodišnjih odluka kod većine ljudi je pojačana fizička aktivnost, međutim zbog nedostatka motivacije, veliki postotak tih istih odustaje od tjelovježbe već nakon prvog odlaska u teretanu.

Ukoliko i vi razmišljate kako se vratiti u formu, međutim nedostaje vam motivacije, nudimo nekoliko korisnih savjeta kako da počnete već sutra!

Obavijestite prijetalje
Kada se napokon odlučite na takav korak, o tome obavijestite članove obitelji i prijatelje i naredite im da vas svaki put kada se sretnete pitaju za rezultate. Razgovori o toj temi dati će vam dodatnu motivaciju.

Osobni trener
Svojedobno istraživanje u Kanadi pokazalo je kako početnici u vježbanju postižu bolje rezultate ukoliko slijede savjete osobnog trenera. Naime, profesionalni treneri pokazati će vam vježbe koje savršeno odgovaraju vašoj građi, fizičkoj sposobnosti i godinama.

Postavite realne ciljeve
Nerealna očekivanja dovode do suprotnih efekata. Dakle, ne postavljate si nikakve rokove, naročito ako ste početnik jer konkretni rezultati biti će vidljivi tek nakon nekoliko mjeseci.

Prehrana
Neposredno prije bavljenja sportom ne preporučaju se ogromne količine hrane. Većina sportaša intuitivno pred fizičku aktivnost poseže za što lakšim namirnicama, a odličan izvor dodatne energije tijekom fizičkog napora je banana.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 28.01.11. 09:59

Odlazak u teretanu ili vježbanje kod kuće? Kako god okrenemo treba se pokrenuti. Obje solucije imaju prednosti i mane, ali trud im je zajednički nazivnik. Dakle, prvo ojačati karakter, motivacija na maksimum i nema predaje dok vam ne uđe u krv. Evo i primjera kako treba živjeti kao sportaš do srži. http://www.gricni.com/prvo-ojacati-karakter


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika