27.01.2011. / 15:00

Autor: Hina

Nelson Mandela hospitaliziran zbog problema s disanjem

Mandela je primljen u bolnicu u Johannesburgu na regovitu kontrolu, no radio Talk 702 prenosi da ga je pregledao specijalist pulmolog, što upućuje na probleme s disanjem

Nelson MandelaNelson MandelaBivši predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela hospitaliziran je u noći na četvrtak navodno zbog rutinskih medicinskih pretraga, što je ipak izazvalo veliku bojazan u javnosti za zdravlje 92-godišnje ikone borbe protiv aparthejda.

Mandela je primljen u bolnicu u Johannesburgu na regovitu kontrolu, no radio Talk 702 prenosi da ga je pregledao specijalist pulmolog, što upućuje na probleme s disanjem.

Vladajući Afrički nacionalni kongres (ANC) pozvao je u četvrtak na smirivanje tenzija nakon što su se mediji raspisali o toj vijesti, nagađajući o Mandelinu zdravlju.

U bolnici ga je posjetila obitelj, uključujući i bivšu suprugu Winnie. Ispred bolnice Milpark mnoštvo je novinara, fotografa i televizijskih kamera.

Mandela se povukao iz javna života u lipnju 2004. godine, uoči 86. rođendana. Tada je poručio sunarodnjacima: "Ne zovite me, ja ću zvati vas". U javnosti se nije pojavio od finala Svjetskog nogometnog prvenstva u srpnju prošle godine.

Vezane vijesti

Timošenko prebačena u bolnicu

Timošenko prebačena u bolnicu

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko prebačena je u srijedu ujutro iz zatvora u Harkivu u bolnicu tog grada na istoku Ukrajine na liječenje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika