27.01.2011. / 15:38

Autor: Hina

DORF otvaraju 'The Howlin' Wolf Story' i 'Lemmy'

Na DORF-u će biti prikazana 32 dokumentarna rock filma iz 13 zemalja. Poseban gost bit će američki redatelj Donald McGlynn

Lemmy Kilmister; Foto: WikipediaLemmy Kilmister; Foto: WikipediaPeti festival dokumentarnog rock filma - DORF '11, koji će se od 10. do 13. ožujka održati u Vinkovcima i Rijeci, u Vinkovcima počinje filmom "The Howlin' Wolf Story" autora Donalda McGlynna, o legendarnom velikanu bluesa Chesteru Burnettu, a u Rijeci filmom "Lemmy", o glazbeniku Lemmyju Kilmisteru, autora Grega Ollivera i Wesa Orshoskyja, izvijestio je organizator festivala.

Na DORF-u će biti prikazana 32 dokumentarna rock filma iz 13 zemalja. Poseban gost bit će američki redatelj Donald McGlynn, iz čije će filmografije, uglavnom orijentirane na jazz i blues, na ovogodišnjem festivalu, osim filma "The Howlin' Wolf Story", biti prikazani i dokumentarci o američkim glazbenicima Artu Pepperu i Dexteru Gordonu.

Novost na DORF-u je program DORF: EDIT, kojim u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom počinju aktivnosti usmjerene na razvoj filmske kulture. U Vinkovcima će biti prikazan izbor filmova iz suvremena filmskog i videostvaralaštva djece i mladih. Vinkovčani će moći pogledati nagrađene filmove s 48. revije hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece, a u programu srednjoškolske produkcije bit će prikazani nagrađeni filmovi s prošlogodišnje 15. filmske revije mladeži i 3. four river film festivala održanih u Karlovcu.

Kao najava, bit će organizirano predstavljanje aktivnosti Studija kreativnih ideja SKIG iz Gunje te radionica dokumentarnih filmova za prosvjetne djelatnike iz vinkovačkih osnovnih škola.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '11 organizira Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca, u suradnji s Art kinom "Croatia" iz Rijeke te Hrvatskim filmskim savezom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika