27.01.2011. / 17:01

Autor: Igor Koruga

Gonzalo Rubalcaba Trio otvara Jazz Ciklus Lisinski/HDS

Na zagrebačkom koncertu Rubalcaba će svirati s Mattom Brewerom na kontrabasu i Marcusom Gilmoreom na bubnjevima, a preostale se ulaznice mogu kupiti u službenoj prodaji

Gonzalo RubalcabaGonzalo RubalcabaJedanaesta sezona Jazz ciklusa Lisinski/HDS ove će se sezone tematski orijentirati na jazz orkestre i klavir u jazzu. Velikim zvukom i izvedbom ¨Another Porgy, a different Bess¨ predstavit će se Brussels Jazz Orchestra, i to već 20-og veljače, dok će se 13-og dana mjeseca travnja okušati i domaći Big Band HRT-a u izvedbi dijela programa Muzičkog biennala u kategoriji glazbe za jazz orkestar.

Klavirski će repertoar zastupati Gonzalo Rubalcaba i Gerald Clayton u formi klasičnog klavirskog tria, a solističkim će se recitalom 26-og veljače predstaviti mladi kirgistanski jazz pijanist Eldar Džangirov (23). U petak, sutra, u Malom će se Lisinskom, po drugi puta, zagrebačkoj publici predstaviti kubanski glazbeni virtuoz Gonzalo Rubalcaba. Uz klasično školovanje krasi ga i uspješno spajanje idioma poput jazza, klasike i kubanske glazbene tradicije.

Nadahnut veličinama poput Theloniousa Monka, Buda Powella i Oscara Petersona, vlastiti je izričaj gradio proučavajući glazbu ne-klavirista poput Charlieja Parkera, Dizzyja Gillespiea i Arta Blakeya. Na zagrebačkom koncertu Rubalcaba će svirati s Mattom Brewerom na kontrabasu i Marcusom Gilmoreom na bubnjevima, a preostale se ulaznice mogu kupiti u službenoj prodaji. Obzirom na očekivani interes publike za ovaj izniman nastup, valjalo bi požuriti na blagajne Lisinskog, ili uštediti vrijeme online kupovinom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika