28.01.2011. / 08:58

Autor: Hina

'Mandela je jako bolestan, ali je izvan životne opasnosti'

Nikakva službena informacija o Mandelinu (92) zdravstvenom stanju nije izašla u javnost otkako je u srijedu njegova dobrotvorna zaklada koja nosi njegovo ime objavila priopćenje u kojemu kaže da je primljen u bolnicu u Johannesburgu radi "rutinskih pregleda"

Nelson MandelaNelson MandelaPrvi crni predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela "jako je bolestan", ali mu život "nije ugrožen", rekao je u četvrtak izvor blizak junaku borbe protiv apartheida koji je od srijede u bolnici u Johannesburgu.

"Bolestan je, ali je izvan životne opasnosti", rekao je taj izvor koji je htio ostati anoniman.

"Još se nije oporavio, ali očekujemo da će u petak izaći iz bolnice", dodao je isti izvor.

Medicinski izvori u razgovoru za agenciju France Presse nisu ni potvrdili ni demantirali te informacije.

Nikakva službena informacija o Mandelinu (92) zdravstvenom stanju nije izašla u javnost otkako je u srijedu njegova dobrotvorna zaklada koja nosi njegovo ime objavila priopćenje u kojemu kaže da je primljen u bolnicu u Johannesburgu radi "rutinskih pregleda".

Predsjednik Južnoafričke Republike Jacob Zuma otputovao je u Davos gdje sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu i neće prekidati boravak ondje kako ne bi dao povoda nagađanjima.

Vezane vijesti

Mandela se nakon laparoskopije osjeća dobro

Mandela se nakon laparoskopije osjeća dobro

Bivši južnoafrički predsjednik i borac protiv apartheida Nelson Mandela (93), koji je hospitaliziran zbog bolova u želucu, podvrgnut je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika