28.01.2011. / 14:28

Autor: Boris Bilas

Još jedan volej u mozak

Šeks - 'Ja sam personifikacija jednih blistavih trenutaka novije hrvatske povijesti'

"Neki mediji vode rat protiv mene zato što su upregnuti u određene interesne krugove i rade po njihovoj narudžbi gdje mene kao personifikaciju jednih blistavih trenutaka novije hrvatske povijesti trebaju strovaliti u blatu i detronizirati me, a s detronizacijom mene žele diskreditirati i te temeljce hrvatske povijesti", zaključio je Šeks

Vladimir ŠeksVladimir ŠeksPotpredsjednik Sabora Vladimir Šeks ne odustaje od svog obračuna s hrvatskim medijima i novinarima. Nakon što je u razgovoru za Hrvatski list novinare nazvao hijenama, psima i piranama, još je jednom objasnio svoju izjavu, iza koje i dalje stoji.

Šeks je na pitanje novinara sliče li mu na hijene i pse odgovorio: "Budite pristojni!", a nakon toga je detaljno obrazložio svoj obračun s novinarima.

"Ja sam u ovom intervjuu točno utvrdio koji su to koji se ponašaju poput hijena, pasa bjesomučnih i pirana, jer se unatrag 30 dana od jedne skupine, a ja sam točno identificirao tu skupinu novinara, prema meni vodi specijalni medijski rat, gdje me razapinju određeni pojedinci, gdje me optužuju i osuđuju za najteže oblike ratnih zločina bez ikakva dokaza", kazao je Šeks, dodavši kako to čine umjesto pravodusnih tijela, Državnog odvjetništva i sudova.

Mnogi su Šeksove izjave prepisali nervozi, ali potpredsjednik Sabora se ne slaže s takvim ocjenama koje je ocijenio klasične klišeje.

Šeks:'Napadaju me psi, hijene i pirane koji zagovaraju protuhrvatska stajališta'

Sabor bruji o Šeksovim izjavama: 'Postaje nervozan kao skotna mačka'

"To su već klasični klišeji da se na taj način komentira, da je netko nervozan. To nije nikakva nervoza, a ja vam savjetujem da vi pogledate što pojedinci, na koji se način odnose prema novinarskoj profesiji i prema ugledu, časti i dostojanstvu pojedinaca", rekao je Šeks.

Upitan je i misli li možda da je pregrubo reagirao, ipak je on potpredsjednik Hrvatskog sabora. "Nema to veze s je li netko potpredsjednik Sabora, volio bih da se nađete u mojoj koži, da me netko 30 dana neprekidno iz dana u dan, sa stotinama priloga na taj način secira, najgrubljim vokabularom, gdje se traži da se meni pusti krv, da me s uhiti, da me se zatvori, da me se osudi, da me se progna, da me se izbaci..." požalio se potpredsjednik Sabora te je za kraj ostavio izjavu koja će vjerojatno dugo ostati zabilježena. Šeks je naime pokušao objasniti zbog čega se zapravo vodi 'medijski rat' protiv njega.

"Neki mediji vode rat protiv mene zato što su upregnuti u određene interesne krugove i rade po njihovoj narudžbi gdje mene kao personifikaciju jednih blistavih trenutaka novije hrvatske povijesti trebaju strovaliti u blatu i detronizirati me, a s detronizacijom mene žele diskreditirati i te temeljce hrvatske povijesti", zaključio je Šeks.

Vezane vijesti

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo… Više

Komentari

registracija
1/12/10

tavan, 28.01.11. 14:43

Gotov je ! Za mnoga zlodjela je isključivi krivac Šeki. Oš garaza..oš selotejp...oš likvidacija Kira...oš štićenje Merčepa...


registracija
1/1/70

, 28.01.11. 14:47

Jednom je Škare-Ožbolt rekla:Šeks je se upišal od straha i alkohola negdje u Vukovaru kad je vodio Šuška ...da vide šta su Merčepovci radili...Boljkovac ga tereti za ubojstvo Raihl Kira...Drago Hedl piše o mučenju i ubijaju u Osijeku...uhapisti ga čim prije!


registracija
24/11/10

aabar, 28.01.11. 14:55

Da jesi Šeksu,ogrezao u zločinu i alkoholu počela tun savjest peći,kako spavaš? da li te dolaze posjetiti tvoje žrtve???


registracija
1/12/10

kibidabi, 28.01.11. 15:01

Šeki,došla cica na kolica. Zanima me grize li te savjest za nevino likvidirane ljude?


registracija
1/12/10

tavan, 28.01.11. 15:03

Vlado,naruči još jednu rundu prije nego li što pokucaju ljudi u plavim odorama.


registracija
1/1/70

, 28.01.11. 15:07

Ako usporedimo hijene i Šeksa, postoje neke izvanjske sličnosti (doduše, hijene su malo ljepše, mora se priznati). Ali kad se uđe malo dublje u usporedbe, neizbježno je zaključiti da su hijene ipak plemenitije životinje. Vlado,kako nisi znao da je i skrivanje zločinaca...isto zločin.


registracija
18/1/11

petrus77, 28.01.11. 15:09

Ode SMUK prije izbora. Nije ni svjestan da ga u zatvor gura njegova draga bjeloglava srpska kokoš.


registracija
31/1/10

STTony, 28.01.11. 15:10

Ovako uzbudljivo nije bilo još od 1999. godine kad je jako malo nedostajalo da se Kra-De-Ze zločinačka organizacija totalno raspadne ali nažalost to se tada nije dogodilo i opet su koštali zemlju nebrojenih desetina milijardi EUR i uništenih sudbina.

Nadam se da se ovaj put to isto neće dogoditi.


registracija
1/1/70

, 28.01.11. 15:10

Moje oduševljenje nije zlurado već iskreno i dobrohotno. Radujem se što će se Hrvatska (možda!) riješiti advocatusa diaboli. Čovjeka koji je prikrivao zločin i štitio monstruma Glavaša.


registracija
1/1/70

, 28.01.11. 15:13

Šeks je u panici - isti dan kad neka tamo nevažna udruga traži da ga se procesuira zbog zločina u Slavoniji, on trči u DORH provjeriti imaju li oni što protiv njega. Tek kad ga prijateljski uvjere u DORHu da nemaju ništa, on je mirniji. Ipak istu večer ide na svoju (HDZ) privatnu HTV i tu naširoko objašnjava da nema ništa s tim, pravnički neprofesionalno vadi papirić sa imenom i prezimenom tamo neke Radojke, tek da nju i druge zaplašii pokaže da od pajdaša dobija sve informacije, a sve je začinio sa neizbježnim Štrbcem korištenim za svaku priliku.
Uglavnom, vidi se da se boji i da paničari. Vjerojatno će probati iskoristiti akcije branitelja. Ipak nije naivan da ne zna da netko puno močniji traži njegovu odgovornost...nedvojbeno da je on odgovoran za zločine u Osijeku...ak ništa,bio je na najvišem položaju .....


registracija
1/1/70

, 28.01.11. 15:14

Šeks je izvor svih zala u ovoj zemlji no to nije vezano za zbivanja u Osijeku 1991. No priznat ćete da je malo nezgodno da imaš osuđenika Glavaša i nevinašce Šeksa. Svako pametan bi si postavio pitanje kako to da Šeks nije znao što se zbiva, pa sukladno tome dolaze (u za to zgodnom političkom trenutku) i zaključci. Interesantno kako se nije baš o tome pisalo za vrijeme procesa Glavašu. Ma... nas se ovdje zabavlja igrokazima. Čini se da država nešto prodaje, pa im treba što za naslovnicu da skrene pozornost od pravih vijesti.


Ipak, da sutra dobija 20 godina robije, suzu bi za njim jedino pustila uprava Badela.


registracija
20/11/10

imalkogod, 28.01.11. 15:16

Sama Vlada RH je kriminogena. Neki su ratni zlocinici a neki korumirani, a po meni je to jednaki zlocin. Koliki samo u RH nemaju posao a Vlada ima placu vecu od 20000 kuna, pa sama ta placa govori da nije pravedno.Sada kada su Sanadera uhitili pokazati ce se dosta toga. Ova reformacija vlade je samo maska kako Hrvatska ide na bolje.


registracija
1/12/10

kibidabi, 28.01.11. 15:17

EU demontira HDZ, to je jasno.
Da to mogu napravit, prvi na redu je idejni vođa i kreator nakaradnog pravnog ustroja koji podržava i štiti sve oblike kriminala - od ratnog zločina, pa do lopovluka u privatizaciji.
Kao padne Šeks, znoj će probiti nedodirljive iz silnih ratnih i poratnih afera.


registracija
1/12/10

tavan, 28.01.11. 15:25

Šeks se ovakvim izjavama i naknadnom svješću pokušava unaprijed pripremiti za odluku Haaškog suda u vezi Gotovine. Spreman je na oba moguća scenarija. U slučaju osuđujuće presude za Gotovinu, Šeks želi što je više moguće sa sebe oprati odgovornost za to što je itekako sudjelovao u ''lociranju, identificiranju, transferiranju...''. Zna on da će ga desničarski krugovi smatrati jednim od glavnih krivaca za sve što je snašlo generale u Haagu. S druge strane, u slučaju da Gotovinu oslobode, Šeks naravno priprema teren da se može bez problema (i srama) nacrtati na aerodromu i stajati u prvom redu na dočeku generala.
U svakom slučaju, jadno i prozirno do bola. Ali izgleda da mu te spletke pomoću kojih se već godinama održava u vrhu vlasti više baš i ne prolaze. Ljudima je već polako dosta i njega i njegovog licemjernog hdz-a.Treba ga privesti pred lice pravde za zločine u Osijeku...
__________________


registracija
29/11/09

Ivis, 28.01.11. 15:40

Koji je on licemijer? Tvrdi da mu se omaklo reci, identificirati, uhititi i transferirati. Gledajuci snimku, zate tri rijeci, potrosio je cijelu minutu lomeci jos i prste na rukama. On bi sada zagrlio Gotovinu. Koji Podlac????


registracija
6/10/09

pfefer, 28.01.11. 17:31

bravo šeks teraj ove novinare konju na kkkk,.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika