29.01.2011. / 09:15

Autor: Nacional.hr

Orašasti plodovi kao lijek: 4 namirnice koje čuvaju zdravlje

Orašasti plodovi sadrže oleinske kiseline koje se primjerice nalaze i u maslinovom ulju. Od svih vrsta, najviše zdravlja 'krije se' u kikirikiju

Većina ljudi, naročito pripadnice nježnijeg izbjegavaju orašaste plodove jer sadrže puno kalorija, međutim ove ukusne grickalice uklanjaju mnoge zdravstvene tegobe, prenosi portal žena.blic.

Odmah na početku valja napomenuti da orašasti plodovi smanjuju rizik od mnogih opakih bolesti!

Orasi
Zbog visokog udjela monozasićenih masnoća, orasi smanjuju rizik od bolesti kardiovaskualnrog sistema. Jačaju imunitet i čuvaju zdravlje kostiju.

Lješnjaci
Nezamjenjiv su lijek protiv depresije, a lješnjacima možete poboljšati i rad moždanih vijuga. Ukoliko ih nemate u blizini osmijeh na lice izmamiti će vam i šačica badema.

Bademi
Osim što imaju blagotvoran učinak na kardiovaskularni sistem, bademi smanjuju rizik od dijabetesa što je svojedobno potvrdilo istraživanja znanstvenika Medicinskog fakulteta Sveučilišta u New Jerseyju.

Kikiriki

Orašasti plodovi sadrže oleinske kiseline koje se primjerice nalaze i u maslinovom ulju. Od svih vrsta, najviše zdravlja 'krije se' u kikirikiju. Osobito blagotvoran učinak ima na kardiovaskularni sistem. Redovitom konzumacijom kikirikija rizik od srčanih oboljenja smanjiti ćete za čak 70 posto.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika