30.01.2011. / 13:40

Autor: Deutsche Welle

Pronađite ljubavnika pomoću interneta

Francuzi su već odavno na glasu da vjernost bračnom partneru ne uzimaju previše ozbiljno. U to je uvjeren i Teddy Truchot. On u Francuskoj od 2009. godine ima vrlo uspješnu web-stranicu za bračne nevjere.

Pitanje je samo pronaći pravu osobuPitanje je samo pronaći pravu osobu"Francuzi vole nevjeru. Pa čak i ako sami nisu nevjerni, svejedno ih zanima ta tema", objašnjava Teddy Truchot tajnu svog uspjeha. I stvarno, njegova stranica Gleeden.com ima pola milijuna korisnika, skoro polovica ih je iz Francuske. No, njemu to nije dovoljno pa već radi i na osvajanju američkog tržišta. To će, smatra Teddy Truchot, vjerojatno biti nešto teže budući da je američko društvo u mnogim stvarima vrlo konzervativno. Je li u pravu, pokazat će se već u veljači, kada će Gleeden.com biti aktiviran i u SAD-u.

Nevjera kao bračna terapija?

"Potreba je ista u Francuskoj, Italiji ili SAD-u", kaže za novinsku agenciju AFP ovaj 27-godišnji poduzetnik i dodaje: "Život je naporan. Veza može prijeći u rutinu i za ženu i za muškarca i zato nevjera nije ništa loše." Prema ispitivanju javnog mnijenja koje je naručio Gleeden.com, 14 posto Francuza i sedam posto Francuskinja jednokratnu avanturu ne smatraju nevjerom. Dapače, 22 posto Francuza smatra da nevjera može spasiti brak.

32-godišnja Chantal, majka troje djece, priča da se na Gleeden.com prijavila iz znatiželje. Kaže da je njezin suprug često na putu i da joj je jednostavno već dosta svakodnevice. Pomoću ove web-stranice pronašla je ljubavnika koji joj je omogućio izlazak iz kolotečine. Ona objašnjava da se nakon sastanka s njim vraća kući odlično raspoložena.

Bračna nevjera kao kazneno djelo

Benedicte Maufrais je vlasnica agencije za bračno posredovanje ANCCEF. Ona ne osuđuje Gleeden.com jer smatra da se ljudi obično odlučuju na izvanbračne izlete ako im nešto nedostaje u njihovoj vezi. Psiholog Serge Tisseron pojašnjava da ljudima internet nudi mogućnost da ostvare svoje tajne želje: "To je prostor u kojem svatko može činiti što želi." On vjeruje da je za nevjeru dodatni poticaj i današnje moderno društvo u kojem mnogi parovi nisu vjenčani, pa tako nema ni bračne nevjere.

A Teddy Truchot je čvrsto uvjeren da će njegova poslovna ideja doživjeti uspjeh i na američkom tržištu. Tamo, doduše, već postoje slične web-stranice, ali one ne daju odgovor na pitanja o bračnom životu, seksualnosti i pravnim propisima, kao što je to slučaj s Gleeden.com. No, u američkim saveznim državama Idaho, Massachusetts, Michigan i Oklahoma njegova bi stranica mogla naići na poteškoće. Jer, ondje se bračna nevjera još uvijek smatra - kaznenim djelom.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

registracija
9/1/11

Milioner, 31.01.11. 13:02

Ocito se toga drze i nasi Politicari ... pa svaki toliko obecavaju brda i doline, a od toga nista ... Mjenjaju Fotelje ... Nikako da postanu vjerni onome zbog cega su tamo i zasto ih je narod izabrao ...

Ako se sami NE snadjemo, kako ocekivati od Politicara
da nam Pomognu i osiguraju bolje sutra .......

Prilika koju NE smijete Propustiti ....
Zaradite na Siguran i Provjeren nacin ! ...

Zarada Mjesecno 2.000$ i Vise ....
Siguran i Dugorocan Posao .... SIGURNA Isplata 100% ....

Pogledajte Dokaze - http://gdi-system-goldenhouse.weebly.com/ ....
Info: www.internetbrzazarada.ws/buxptc ......
Email: pnovako.genscher@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika