31.01.2011. / 10:23

Autor: Nacional.hr

Predstavljen Virtualni muzej Grada Dubrovnika

Posjetitelji muzeja posredstvom velikih ekrana osjetljivih na dodir mogu razgledati sedam tematskih cjelina: Katedralnu crkvu, Tvrđavu Soko, fortifikacije Stona, ladanjske prostore, Povijesni arhiv, numizmatiku i Tvrđavu Revelin

Ovogodišnjoj manifestaciji "Noć muzeja" pridružio se i Virtualni muzej Grada Dubrovnika smješten u prostorima tvrđave Revelin. Izvornu koncepciju i sadržaj muzeja brojnim posjetiteljima sinoć su predstavili Ivica Prlender, intendant Dubrovačkih ljetnih igara i gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić.

Virtualni muzej na prilično realističan način prikazuje nedostupnu povijesnu građu koja je manje poznata široj javnosti. Posjetitelji muzeja posredstvom velikih ekrana osjetljivih na dodir mogu razgledati sedam tematskih cjelina: Katedralnu crkvu, Tvrđavu Soko, fortifikacije Stona, ladanjske prostore, Povijesni arhiv, numizmatiku i Tvrđavu Revelin. Svi ovi lokaliteti su uglavnom nedostupni široj javnosti a iznimno su važan dio bogate dubrovačke povijesti i baštine.

'Ovih sedam priča tek je početak projekta s kojim nastojimo proširiti znanja dubrovčana i turista te produžiti njihov boravak u dubrovačkom kraju', izjavio je Prlender.

Na dugogodišnjem projektu sudjelovali su brojni suradnici poput fotografa Damila Kalogjere i doajena i prvaka hrvatskog glumišta Milke Podrug Kokotović, Miše Martinovića i Gorana Grgića. Projekt ostvaren u suradnji grada Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara zasigurno će doprinijeti kulturnoj i turističkoj ponudi Grada a od sljedećeg tjedna otvoren je za posjete osnovnih i srednjih škola.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika