31.01.2011. / 20:43

Autor: Nacional.hr

Estrada kod Barišića

'Crni fond' HDZ-a za Mišu Kovača: 100 tisuća eura za nastup u kampanji?

Barišić je istražiteljima pojasnio kako je s Mišom Kovačem i Ninom Badrić HDZ potpisao ugovore i transparentno im platio honorare, no prema dogovoru sa Sanaderom, iz crnog fonda im je na ruke plaćen 'dodatak'

Mate Mišo KovačMate Mišo KovačNakon pjevača Marka Perkovića Thompsona, kojega je bivši glavni HDZ-ov rizničar Mladen Barišić u svojem iskazu prozvao tvrdeći da mu je po nalogu Ive Sanadera 2007. godine isplatio oko pola milijuna eura da u predizbornoj kampanji ne nastupi ni za koga, na listi osoba koje bi Uskok u najmanju ruku mogao pozvati kao svjedoke naći će se, prema svemu sudeći, i 'neokrunjeni kralj hrvatske estrade' Mate Mišo Kovač, doznaje Vjesnik.

Barišić je u sklopu istrage u slučaju 'Fimi media' ispričao i kako je Mati Miši Kovaču iz 'crnoga fonda' na ruke isplaćeno između 80.000 i 100.000 eura za nastup u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji 2007. te da je na isti način 'na crno' oko 40.000 eura isplaćeno pjevačici Nini Badrić.

Barišić je istražiteljima pojasnio kako je s Mišom Kovačem i Ninom Badrić HDZ potpisao ugovore i transparentno im platio honorare, no prema dogovoru sa Sanaderom, iz crnog fonda im je na ruke plaćen 'dodatak'. Barišić je čak i rekao kako je riječ o novcu izmuzenom iz državnih poduzeća preko Fimi medije.

Supruga Miše Kovača i njegova menadžerica za Vjesnik je telefonski na navedene navode rekla "Da. I?", te da ne komentira priče 'rekla-kazala'. Doduše, estradnjaci nisu mogli znati kako je riječ o ilegalno pribavljenom novcu, no novac koji su primili na ruke nisu mogli prijaviti a samim time na njih platiti porez.

Nakon što je otkriveno kako je Thompson primio pola milijuna eura, policija ga je odmah pozvala na saslušanje a navodno su češljani i njegovi računi.

Vezane vijesti

'Barišić prebacuje krivnju na druge'

'Barišić prebacuje krivnju na druge'

Suđenje Ivi Sanaderu nastavljeno je jutros čitanjem iskaza bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića, kojeg je dao 21. studenog 2010. Iskaz je započeo… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 31.01.11. 21:04

Nije Beg cicija!


registracija
7/1/11

djani, 31.01.11. 21:49

DOK MI PIŠEMO I UŽIVAMO U OVIM NAŠIM LOPINAMA A KOJE NITKO NEĆE OSUDITI,DOTLE PO EU I SVIJETU LOVE SRBE NA SVAKOM KORAKU ZA POKOLJE PO SREBRENICI,A OVI NAŠI MAJMUNI HADEZEOVSKI IM OPRAŠTAJU ZA ZLOČINE PO RH ,A SVI SU TJ CIJELI NAROD JE NJIHOV SUDJELOVAO U POKOLJIMA HRVATA KAO I U BOSNI BOŠNJAKA


registracija
30/9/09

davor12345, 31.01.11. 22:03

Ne tuguj vilo moja, ja ne bi druge tija, za šolde cilog svita ne bi se ponizijaaaaaa! Eto Vam najrvackijeg pjevača!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 31.01.11. 22:24

Bit će veselo i zanimljivo kada se počne otkrivati kojim se sve hadezeovcima iz crnog fonda na ruke davala lova za odlazak prostitutkama po zagrebačkim kuplerajima.
Navodno su najmarljiviji pri uzimanju love za kurve bili najglasniji ispravitelji krivih navoda - Kunst, Markovinović i Hebrang (Bože,oprosti im ak je to istina!)


registracija
27/7/09

verina, 31.01.11. 23:06

A eto, sad znamo koja je bila cijena izdaje samoga sebe i svog sina!E, Mišo, baš si smeće!


registracija
7/6/05

Marko, 01.02.11. 01:29

I meni su nudili lovu ali nisam htio uzeti rekao sam im hvala.


registracija
7/6/05

Marko, 01.02.11. 07:37

Misure-Mate Kovacu 90-tih nisi htio pjevati za HDZ i Tjudmana jer si se jos tada deklarisao kao veliki JUGOSLOVEN a kada i nazalost dozivio familijarnu tragediju postao si veliki Hrvatina iz Tribunja i sve oko sebe optuzio za tu tragediju.A znas i sam i svi to znaju kako se ta nesreca dogodila mladi klinci obukli sarene uniforme i okolo poselima glumili "specijalce"u kaficima provodili dane i u jednom kaficu igrali se bombom ona eksplodirala i dogodila se tragedija gdje je mladi covjek izgubio zivot a sto je meni kao covijeku zao sto se to dogodilo ali eto neka zla sudbina.
Uzimao si kes na crno da neplatis porez drzavi u koju se toliko kletes a narod nema sta da jede volio sam te i slusao ali sada kada sam ovo procitao puno si me razocarao kao i mnoge druge koji su rado slusali tvoje pjesme SRAM TE BILO.


registracija
14/12/06

crestor, 01.02.11. 10:34

Koja to stranka NA SVIJETU nema crne fondove ? Bez tih fondova nema pobjede na izborima. Tocka.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika