Objavljeno u Nacionalu br. 794, 2011-02-01

Autor: Nacionalova redakcija

Henry Cavill: Novi Superman dolazi iz serije 'Tudori'

Henry Cavill odabran je za novog Supermana nakon što prethodnih godina nije uspio dobiti ulogu Jamesa Bonda i Batmana

HENRY CAVILL u seriji "Tudori" glumi Charlesa Brandona, šogora Henrika VIIIHENRY CAVILL u seriji "Tudori" glumi Charlesa Brandona, šogora Henrika VIIIBritanski glumac Henry Cavill (27), poznat po ulozi u seriji «Tudori» koja se prikazuje na Doma
TV, odabran je za novog Supermana. Novi film režirati će Zack Snyder, poznat po filmu «300», producirati će ga Christopher Nolan, redatelj filma «Batman: Početak», a kako saznaje magazin Hollywood Reporter, Cavill je stari kandidat za Supermana. On je, naime, bio blizu dobivanja te uloge već u prethodnom filmu «Superman: Povratak» iz 2006. godine koji je režirao Bryan Singer a glavnog negativca je glumio Kevin Spacey, ali je ta uloga na kraju dodijeljena Brandonu Routhu.

Nakon što je Cavill izgubio ulogu Supermana, prvo se kandidrao za ulogu Jamesa Bonda, ali je ta uloga dodijeljena Danielu Craigu, a zatim se kandidirao se za ulogu još jednog heroja, Brucea Waynea u filmu «Batman: Početak». Ni tu nije uspio, uloga je dodijeljena Christianu Baleu ali ga je redatelj Christopher Nolan zapazio na audiciji. Bilo je to dovoljno da ga Nolan, kao producent novog filma o Supermanu, odabere za glavnu ulogu. Glavni konkurent za ulogu Supermana ovog je puta Cavillu bio Matthew Goode, još jedan britanski glumac koji je glumio u filmu «Čuvari» redatelja Zacka Snydera.

On je bio kandidat za glavnu ulogu u filmu «Abraham Lincoln: Vampire Hunter», povijesnoj priči o vampirima, ali je odustao jer je silno želio ulogu Supermana. Potkraj prošle godine održana je posljednja audicija na kojoj su za ulogu Supermana, pored Cavilla i Goodea, još kandidirali Matthew Bomer, Armie Hammer, poznat po ulozi u filmu «Društvena mreža», Joe Manganiello iz serije «True Blood» i Colin O'Donaghue, koji sada glumi s Anthonyem Hopkinsom u filmu «The Rite». Početkom ove godine Zack Snyder pozvao je Cavilla na još jedan razgovor da bi ga nakon toga Christopher Nolan obavijestio kako je upravo on dobio ulogu Supermana.

Sve je obavljano u velikoj tajnosti tako da su mnogi čelnici kompanije Warner Bros. koja producira film tek iz novina saznali tko je izabran za glavnu ulogu. Kada su saznali, bili su zadovoljni te su rekli kako je Cavill oličenje modernog Supermana, potpuno drugačiji od prethodnika, Christophera Reevea i Brandona Routha. Prije no što ga vidimo kao Supermena, čija je premijera najavljena za slijedeću godinu, Cavilla ćemo potkraj godine vidjeti u dva filma, akcijskom «Immortals» gdje će glumiti grčkog ratnika Tezeja, te u trileru «The Cold Light of Day» zajedno sa Bruceom Willisom i Sigourney Weaver.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika