01.02.2011. / 11:34

Autor: Jelena Badovinac

Kako kupiti Louboutinke bez sniženja? Probajte po receptu Antee Kodžoman

'Da momak ne ispadne škrt, kad je već ušao u tako skup dućan, kupi on Antei još jedne cipele. Misli si momak, ako kupim i prijateljici možda mi Antea da još jednom priliku da dođemo zajedno u Nicolas...'

Antea KodžomanAntea KodžomanManekenka, hostesa ili što je već točno zanimanje Antei Kodžoman, grčevito se bori za svoj opstanak na zahtjevnoj hrvatskoj društevnoj sceni na kojoj se bilo koja manekenka koja drži do sebe ne smije u javnosti pojaviti u prošlosezonskoj odjeći. Ne treba njoj nitko govoriti, zna ona i sama da nije lako preživjeti. Situacija je postala teška, a Antei baš ništa ne ide u prilog. Zagreb je k'o za inat sve više krcat markiranim dućanima, avionske karte za London jeftinije su nego ručak bez deserta u Atlanti za jednu osobu zbog čega je sada svakoj ozbiljnoj menekenki s dugogodišnjom uspješnom karijerom puno više dostupan asortiman svih dućana na Bond Streetu.

No, koliko god bi ona rado otputovala pa makar i zračnom kompanijom u kojoj ne nude sendvič i sok od rajčice s biberom, Antea je ni kriva ni dužna dobila otkaz u emisiji Bingo u kojoj je godinama pomagala vaditi kuglice iz bubnja i svjesna je da od šetanja po anglosaskim zemljama, s kartonskim vrećicama čije su ručke zavezane svilenom mašnom na kojoj piše Gucci, trenutno nema ništa. A raspored u malom zlatno-ljubičastom rokovniku od kojeg se nikada ne odvaja već je prepun događanja za sljedeći mjesec. U Anteinom je ormaru kolekcija od prošle godine, veliki dio iznosila je na otvaranjima kockarnica, pojedinih bankarskih podružnica i salona za njegu noktiju, al' još bi se tu i dalo nešto prekrojiti kod krojačice u susjednoj zgradi, ali ostaje problem prošlosezonskih cipela. Kad se pojavi na promociji novih četki svi će joj pogledati u noge, diskretno s razočaranjem u očima pitati jel' moguće da ima Louboutinke od prošlog proljeća, Antea će se zacrvenjeti i odjuriti kući.

No, djevojci koja je toliko truda uložila u svoj izgled i sa žuljevima na tabanima neumorno
i danonoćno obilazila razne evente, nekad tramvajem, danas vlastitim autom spas je stigao u zadnji čas. U Nicolas je stigla nova kolekcija Louboutinki. Ako se požuri, misli si Antea i kupi ih prva, uštedjela je put u London, a dok ostali dočekaju sniženje ona ih je već svugdje pokazala. Usred noći probudi se Antea u svojoj plišanoj pidžamici, sjedne na krevet i odluči: bolje da ja kupim odmah dva para pa sam mirna do ljeta.

Sad nastupa najveći problem - kako kupiti dva para cipela koje koštaju kao cjelokupna bijela tehnika za prosječno četveročlano kućanstvo, a ne platiti ih sama. Razmišlja Antea, razmišlja, i samoj sebi govori: nemam momka, to ionako stalno već godinama uporno ponavljam u medijima, nemam stalni radni odnos, doduše imam nekih poslova, ali to ide za gradskokomunalno. Šta imam? Imam kartonski fascikl u kojem čuvam liječničke dijagnoze od estetskih operacija za slučaj ako nešto za par godina treba popraviti da doktori znaju što su mi i gdje točno stavili, imam diplomu, znači bila sam uporna na fakultetu, ali od ničega od toga nema cipelica.

E, dosjeti se Antea, moram naći nekog prijatelja koji bi mi ih mogao kupiti. Zgodna je i šarmantna Antea, nije problem naći muškog prijatelja jer svak' bi joj htio izmamiti osmijeh na lice. A najbolji je način sigurno par zlatnih sandala. Da momak ne ispadne škrt, kad je već ušao u tako skup dućan, kupi on Antei još jedne cipele. Misli si momak, ako kupim i prijateljici možda mi Antea da još jednom priliku da dođemo zajedno u Nicolas. Ili bolje, mašta momak, možda me pozove u London na izložbu Gustava Klimta. Ovaj put bez prijateljice.
U Londonu bude hladno. A u Pradinom dućanu toplo.

Vezane vijesti

Antea Kodžoman: 'Tko joj kupuje Louboutinke?'

Antea Kodžoman: 'Tko joj kupuje Louboutinke?'

Manekenka Antea Kodžoman i njena prijateljica viđene su u zagrebačkom Nicolas Concept Storeu u pratnji visokog muškarca koji im je svakoj kupio po… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika