01.02.2011. / 14:38

Autor: Nacional.hr

Sjeverna i Južna Koreja započinju razgovore na vojnoj razini 8. veljače

Sjeverna Koreja prošla dva mjeseca neprestano je nudila obnavljanje razgovora na bazi prijateljstva, solidarnosti, ravnopravnosti i sl., no SAD, Japan i Južna Koreja bile su sumnjičave prema njezinim namjerama

Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bakJužnokorejski predsjednik Lee Myung-bakSjeverna i Južna Koreja su se dogovorile kako će pripremne vojne razgovore započeti 8. veljače, u namjeri kako bi se smanjile napetosti na Korejskom poluotoku, prenosi BBC.

Južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak rekao je kako je susjedna država ugrabila 'dobru šansu' kako bi se unaprijedili odnosi. Nada se kako će ovaj put komunistička sila iskreno tražiti mirni dijalog, umjesto daljnjih provokacija. Sjeverna Koreja prošla dva mjeseca neprestano je nudila obnavljanje razgovora na bazi prijateljstva, solidarnosti, ravnopravnosti i sl., no SAD, Japan i Južna Koreja bile su sumnjičave prema njezinim namjerama.

Myung-bak je na televiziji izjavio kako će 'održati sumit ako je potrebno. Za Sjevernu Koreju sada je dobra prilika da pokaže promjenu u svojem stavu'. Nastavlja kako 'započinjemo dijalog na više razina i testirat ćemo njezinu ozbiljnost'. Vijeće sigurnosti UN-a upozorava kako Sjeverna Koreja vjerojatno ima još tajnih nuklearnih postrojenja.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika