02.02.2011. / 17:06

Autor: Nacional.hr

Art Project: Googleov Street View u najpoznatijim svjetskim muzejima

Voditelj Art Projekta, Amit Sood, tvrdi da je svrha projekta da se pristup muzejima omogući onima koji ih inače ne bi bili u mogućnosti posjetiti

Pomoću Art Projecta može se virtualno prošetati poznatim svjetskim muzejimaPomoću Art Projecta može se virtualno prošetati poznatim svjetskim muzejimaGoogle planira svoj servis Street View upotrijebiti za virtualnu šetnju po poznatim svjetskim muzejima. Korisnici diljem svijeta moći će tako preko ovog servisa "iz bliza" vidjeti neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela. Ovaj Googleov projekt, nazvan Art Project, koristi tehnologiju koja se upotrebljava za Street View i pomoću koje će se snimati umjetnička djela iz 17 muzeja diljem svijeta.

Preko Art Projecta planira se predstaviti oko 1000 umjetničkih djela koja će korisnici preko ekrana svojih računala moći vidjeti u visokoj rezoluciji i do najsitnijeg detalja. Tvorci projekta tvrde da će preko Street Viewa biti moguće vidjeti detalje koji se prilikom gledanja originalne slike golim okom ne vide. Svaki prikaz umjetničkih djela bit će popraćen i tekstom koji će ukratko opisivati prikazano djelo.

Neki od muzeja koji sudjeluju u projektu su Metropolitan muzej u New Yorku, State Heritage muzej u St. Petersburgu, Nacionalna Galerija u Londonu i muzej Van Gogh u Amsterdamu. Od umjetničkih djela koja će se moći vidjeti tu su Botticellijeva slika Rođenje Venere, Van Goghova slika Spavaća soba i druge.

Iz Googlea tvrde da je bilo potrebno od od 4 do 8 sati da se svaka slika snimi na taj način da je moguće vidjeti sitne detalje. Voditelj Art Projekta, Amit Sood, tvrdi da je svrha projekta da se pristup muzejima omogući onima koji ih inače ne bi bili u mogućnosti posjetiti.

Vezane vijesti

U Beogradu predstavljen virtualni muzej posvećen Đinđiću

U Beogradu predstavljen virtualni muzej posvećen Đinđiću

Poštovatelji prvog srbijanskog demokratskog premijera Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu u ožujku 2003. godine, ubuduće će biti u prilici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika