03.02.2011. / 15:07

Autor: Hina

O Murtiću glazbeni i filmski program u MSU-u

Donorovu skladbu "Informal Music", posvećenu umjetniku Edi Murtiću, izvest će solisti Cantus ansambla pod ravnanjem maestra Berislava Šipuša. Za glasovirom četveroručno će nastupiti Srebrenka Poljak i Filip Fak, a na udaraljkama Marko Mihajlović

MSUMSUU povodu svršetka izložbe "Donacija Murtić - prema realizaciji vizije" u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u nedjelju će, 6. veljače, bit izvedena skladba Luigija Donora "Informal Music" te prikazan dokumentarni film "WAR - memento mori" redateljice Gordane Brzović.

Donorovu skladbu "Informal Music", posvećenu umjetniku Edi Murtiću, izvest će solisti Cantus ansambla pod ravnanjem maestra Berislava Šipuša. Za glasovirom četveroručno će nastupiti Srebrenka Poljak i Filip Fak, a na udaraljkama Marko Mihajlović.

Nakon toga će biti prikazan dokumentarni film "WAR - memento mori" redateljice Gordane Brzović, o Murtićevim ratnim ciklusima. Građa za film snimana je 2008. na izložbi u Sarajevu te na izložbi u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu 2010.

Izložba crteža u gvašu, pastelu i olovci iz ciklusa ratne tematike Ede Murtića u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu prikazuje Murtića kao angažirana autora koji nije ostao nijem pred strahotama rata, niti imun na ljudske nesreće, te kao autora najmoćnijeg ratnog opusa u hrvatskom slikarstvu, s posve elementarnim prikazima smrti. Film je realiziran u Audiovizualnom odjelu MSU-a, a autorice scenarija i teksta su Ivana Sajko i Gordana Brzović.

Glazbeni i filmski program bit će održan u dvorani "Gorgona" u 19 sati.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika