04.02.2011. / 16:17

Autor: Hina

Uskoro film o slovenskom Obami

Simon Intihar završava film o Peteru Bossmanu, inače prvom tamnoputom gradonačelniku u susjednoj Sloveniji

Peter BossmanPeter BossmanSlovenski student režije Simon Intihar završava film o liječniku podrijetlom iz Gane Peteru Bossmanu koji je proglašen slovenskim Obamom pošto je prije tri mjeseca pobijedio na izborima za gradonačelnika Pirana, javili su u petak slovenski mediji.

Bossman, koji je prije 30 godina iz Gane došao u Ljubljanu studirati medicinu, tada vjerojatno nije niti pomišljao da će ući u politiku i postati prvim čovjekom Pirana, gdje već dugo ima privatnu ordinaciju.

"Snimanje smo počeli sredinom studenoga prošle godine, a za Bossmana je najveći problem bio naći dovoljno vremena jer i u općini i u ordinaciji ima puno posla", izjavio je za koparske "Primorske novice" 20-godišnji student režije iz Postojne Intihar.

Film bi uskoro trebao biti prikazan na Slovenskoj televiziji.

Lanjski lokalni izbori u Sloveniji postali su vijest čak i za svjetske medije pošto je na njima Bossman pobijedio svog kolegu liječnika, prijašnjeg gradonačelnika Janeza Gantara, te postao prvi tamnoputi gradonačelnik u Sloveniji.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika