04.02.2011. / 20:31

Autor: Nacional.hr

Matanić se žali: Presuda se temelji na nezakonitim dokazima

Matanićev odvjetnik u žalbi se obrušio na ranijeg branitelja za kojeg piše da je vodio "nestručnu i nesavjesnu obranu"

Robert MatanićRobert MatanićRobert Matanić, jedan od nepravomoćno osuđenih za ubojstvo Ive Pukanića I Nike Franjića uložio je žalbu na presudu, a kao razlog je navedena bitna povreda kaznenog postupka.

Kako piše Večernji list, u žalbi navodi kako presudom nije u potpunosti riješen predmet opužbe, a sama se presuda temelji na nezakonitim dokazima.

Matanićev branitelj, Hrvoje Korše, u žalbi tvrdi kako je Robert Matanić "obmanut" jer mu je nuđen status krunskog svjedoka koji po zakonu nije mogao imati. Također, navodi kako je Matanićev raniji odvjetnik, Zvonimir Zebec, trebao usmjeravati svog klijenta, a ne manipulirati njime te pojašnjava kako su Matanićeva pisma USKOK-u na kraju korištena protiv njega. Odvjetnik na kraju navodi kako je Matanić imao "u najmanju ruku nestručnu i nesavjesnu obranu".

Podsjetimo, Matanić je nepravomoćno osuđen na 33 godine zatvora zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. godine.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 04.02.11. 22:30

JEL SAZRIJELO VRIJEME ZA PUŠTANJE??
MISLIM,OBIČNO JE OVO U HRVATSKOJ OVAKO,NAJPRIJE TE OSUDI ,ONDA PREKO ODVJETNIKA I EU ORGANIZACIJA TRAŽIŠ OSLOBOĐENJE JER NISI IMAO PRAVEDNO SUĐENJE??!!
NE BI TI BIO NA TERET POREZNIM OBVEZNICIMA KAD BI ZAKON BIO PRAVI


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika