07.02.2011. / 14:56

Autor: Hina

(Ne)oprane čarape: Odgođeno suđenje zbog nedolaska okrivljenih brata i supruge Miomira Žužula

Boris Žužul na suđenje nije došao jer se prema navodima njegovog branitelja Ante Madunića nalazi u bolnici na liječenju, a Tatjana Žužul, koja boravi u SAD-u, bila je upoznata s tom činjenicom pa nije pristupila znajući da će ročište biti odgođeno

Na Županijskom sudu održana je glavna rasprava u predmetu protiv Borisa Žužula i drugih. Žužul se nije pojavio zbog liječenja u bolnici; Photo: Žarko Bašić/PIXSELLNa Županijskom sudu održana je glavna rasprava u predmetu protiv Borisa Žužula i drugih. Žužul se nije pojavio zbog liječenja u bolnici; Photo: Žarko Bašić/PIXSELLPočetak suđenja u slučaju višemilijunskih malverzacija na štetu samoborske tvornice čarapa Sloboda danas je na velikogoričkom Županijskom sudu odgođeno zbog nedolaska okrivljenih, bivšeg direktora tvrtke Borisa Žužula i suvlasnice Tatjane Žužul, brata i supruge bivšeg hrvatskog veleposlanika i ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

Boris Žužul na suđenje nije došao jer se prema navodima njegovog branitelja Ante Madunića nalazi u bolnici na liječenju, a Tatjana Žužul, koja boravi u SAD-u, bila je upoznata s tom činjenicom pa nije pristupila znajući da će ročište biti odgođeno.

Sutkinja Jadranka Kos iduću raspravu zakazala je za 28. ožujka, a sudskim putem će zatražiti podatak da li se Boris Žužul nalazi u bolnici i koje je očekivano razdoblje njegovog bolničkog liječenja. Nakon toga sud će odlučiti, kazala je sutkinja, o načinu kako osigurati nazočnosti na suđenju prvookrivljenog Žužula.

Uz Borisa i Tatjanu Žužul, za malverzacije teške oko 11 milijuna kuna kojima je tvrtka Sloboda dovedena u stečaj okrivljeni su i Ivica Papeš, Javorka Babić i Dario Papeš.

Istraga protiv tih petero okrivljenih pokrenuta je još u veljači 2008. pred zagrebačkim Županijskim sudom, nakon čega je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici u prosincu te godine protiv njih podiglo optužnicu.

No, uvjeti za početak suđenja okrivljenima, koje se tereti za zlouprabu položaja i ovlasti te zlouporabe u gospodarskom poslovanju, stekli su se tek pošto su odbijeni svi njihovi prigovori na optužnicu.

Borisa Žužula i financijsku direktoricu Slobode Javroku Babić optužnica tereti da su u ime te tvrtke otpisali pozajmice prema Tatjani Žužul i Ivici Pepešu u iznosu većem od 2,7 milijuna kuna.

Nepripadajuću dobit u iznosu od 2,2 milijuna kuna navodno su ostvarili i neplaćanjem poreza na dobit jer su u poreznoj prijavi zaračunali neostvarene usluge Idisa, tvrtke u vlasništvu Slobode.

Petero okrivljenih tereti se i za nezakonit transfer novca između te dvije tvrtke, čime je Sloboda oštećena za 6,2 milijuna kuna.

Malverzacije koje su Slobodu 2000. dovele do još jednog stečaja počinjene su od 1995. do 1998.

Sloboda je, naime, u stečaju bila i 1991. no nakon nekog vremena proizvodnja je pokrenuta s manjim brojem radnika. Tvrtku su tada preuzeli Papeš i Tatjana Žužul, a za direktora je postavljen Boris Žužul.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika