07.02.2011. / 15:19

Autor: Slaven Hrvatin

Reality show 'Ulovite lovca': Kreativni doprinos ideji lovišta oko zagrebačke Arene

Evo nekoliko prijedloga kako zadovoljiti lovce i građane te dodatno komercijalizirati lovište, koje bi, da se pita zagrebačke gradske vlasti i lovce-rekreativce, trebalo biti prošireno do samih granica grada

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaGradske vlasti i lovci imaju plan proširiti lovište u blizini Zagreba do samih granica grada. Građani i razne udruge protive se toj odluci jer smatraju da će lovci svojom pucnjavom ugrožavati rekreativce, slučajne prolaznike i njihove četveronožne ljubimce.

Mada je njihova bojazan opravdana, ipak im se može zamjeriti manjak kreativnosti u razmišljanju. Oni, naime, špekuliraju kako bi stvari mogle krenuti po zlu umjesto da nude konstruktivne prijedloge kako bi mogle ispasti bolje. Evo nekoliko prijedloga kako zadovoljiti lovce i građane te dodatno komercijalizirati lovište.

Betonski zid i zdrobljeno staklo

Za početak, sigurnost građana bi se mogla osigurati jednostavnim potezom: izgradnjom betonskog zida u visini od pet-šest metara. Zid bi bio potpuno gladak, premazan mašću koja bi otežavala penjanje, a na vrhu bi bila električna žica i drobljeno staklo. To se može činiti kao pretjerana mjera sigurnosti, ali samo zato jer ne shvaćate da nije smisao spriječiti prolaznike da uđu u lovište. Cilj je spriječiti lovce da izađu.

Naime, ograđeno lovište kod Laništa bilo bi preuređeno u veliki TV studio na otvorenom. U njemu bi se snimao reality show "Ulovite lovca" u kojem bi sudjelovala lovačka društva iz cijele Hrvatske. Natjecanje bi bilo obavezno, a ekipe bi bile naoružane automatskim puškama, bacačima plamena i ručnim bombama. Svaki lovac bi na glavi imao mini-kamere i imao bi slobodu kretanja po cijelom terenu.

Natjecanje bi bilo po principu eliminacije, a jedini uvjet za pobjedu bila bi smrt protivničkog tima.

Noževi za veliko finale

U finalu bi dvije najbolje momčadi odmjerile snage, ali uz malu promjenu. Da bi emisija bila zanimljivija i uzbudljivija, ne bi koristili vatreno oružje već samo lovačke noževe. U slučaju da neko povjerenstvo procijeni da je to previše krvavo za tankoćutnu TV publiku, postoji i druga varijanta.

Finale bi se moglo preseliti u Kopački rit. Osim što bi lovili jedni druge, natjecatelji bi imali priliku skupljati dodatne bodove tamanjenjem svega što hoda, plazi, leti ili pliva. Za rijetke vrste, primjerice crne rode ili orlove štekavce, bili bi posebno nagrađivani. Najviše bi se vrednovalo gaženje jaja stepskog sokola.

Ulovite večeru za 5

Posebno zgodna ideja bila bi spojiti "Uloviti lovca" s "Večera za 5″. Natjecatelji "Večere" pripremali bi tijela lovaca, a žiri bi, osim uobičajenih kategorija, pratio jesu li kuhari u potpunosti iskorištavali tijela za predjelo, glavno jelo i desert.

Razumijem da će neki ovaj prijedlog smatrati pomalo kontroverznim, ali je svakako bolji od izvornog jer jednim udarcem rješava sigurnost građana i preveliki broj lovaca u Hrvatskoj.

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 07.02.11. 20:42

Satima ste se smrzavali čekajući kolegu lovca da se vrati s još vina i/ili trofej da odluči pasti travu točno ispred nišana. Ok, sad imate odstrijeljenog trofejnog kapitalca, ali žena vam ne dopušta da ga postavite u predsoblje, jer se ne uklapa uz ostali namještaj.
http://www.gricni.com/cekam-te-na-ceki


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika