07.02.2011. / 17:40

Autor: Nacional.hr

Fiat se ipak ne seli u SAD, barem za sad

Najava o preseljenju Fiata posebno je dočekana na nož među radnicima koji su prije mjesec dana pristali na smanjenje plaća i prava uz uvjet da se proizvodnja ne preseli u SAD ili istočnu Europu

Sergio MarchionneSergio MarchionneVijest da će se poznati talijanski automobilski brand, Fiat, tijekom sljedećih nekoliko godina preseliti u SAD ipak preuranjena najava. Naime, šef Fiata Sergio Machionne prošloga je tjedna izjavio kako bi se Fiat u sljedeće dvije do tri godine mogao spojiti s Chryslerom i preseliti svoje sjedište u SAD.

No, kako javlja talijanski portal Agi.it, šefa Fiata nazvao je talijanski ministar za rad Maurizio Sacconi koji ga je upitao o istinitosti tih navoda. Machionne nije zanijekao da se razmišljalo o selidbi u SAD, ali je naglasio kako je radilo samo o hipotetskom razmišljanju i dalekoj budućnosti te dodao kako nije donesena nikakva odluka.

Sacconi je dodao kako će se tijekom sljedećih nekoliko dana sastati s Marchionnejem i s njim provjeriti stanje ulaganja u Italiji i perspektiva Fiata.

Najava o preseljenju Fiata posebno je dočekana na nož među radnicima koji su prije mjesec dana pristali na smanjenje plaća i prava uz uvjet da se proizvodnja ne preseli u SAD ili istočnu Europu.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika