07.02.2011. / 18:43

Autor: Hina

Palestinci traže da UNESCO prizna Crkvu Isusova rođenja

Za razliku od opere u Sydneyu ili Kipa slobode, Crkva Isusova rođenja u Betlehemu, jedno od najsvetijih mjesta kršćanstva, ne nalazi se na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine.

Crkva Isusova rođenja veoma je važna kršćanima (Reuters)Crkva Isusova rođenja veoma je važna kršćanima (Reuters)Za razliku od opere u Sydneyu ili Kipa slobode, Crkva Isusova rođenja u Betlehemu, jedno od najsvetijih mjesta kršćanstva, ne nalazi se na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine.

Crkva se nalazi na od Izraela okupiranoj Zapadnoj obali te Palestinci, s obzirom da nemaju vlastitu državu, nisu punopravni članovi UN-a što bi osiguralo priznanje crkve.

U ponedjeljak su Palestinci objavili plan ispravljanja velike anomalije, s čime se slaže i UNESCO, zbog koje se crkva, izgrađena prije 1700 godina na mjestu na kojem se po vjerovanju rodio Isus, nalazi u međunarodnom limbu.

"Taj je korak dio našeg plana okončanja izraelske okupacije i ustanovljavanja države", rekla je ministrica turizma i starina palestinskih vlasti Khouloud Daibes, predstavljajući službeni zahtjev UNESCO-ovom odboru za baštinu.

"To je poruka naše odlučnosti", rekla je na konferenciji za tisak povodom prve palestinske kandidature za UNESCO-ov popis. Odluka o palestinskom zahtjevu trebala bi biti donesena do ljeta 2012.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika