Objavljeno u Nacionalu br. 795, 2011-02-08

Autor: Marko Biočina

APEL STRANIH INVESTITORA

Želite li ulaganja, promijenite nepravedni Zakon o javnoj nabavi

U Lukoilu su uvjereni kako im se to dogodilo s natječajem za nabavu dizel goriva riječkog gradskog prijevoznika Autotroleja, iako je njihovu žalbu na kraju odbila i Državna komisija za kontrolu javne nabave

DOMAGOJ MILOŠEVIĆ potpredsjednik Vlade za investicije suočen je s brojnim zahtjevima
potencijalnih stranih ulagačaDOMAGOJ MILOŠEVIĆ potpredsjednik Vlade za investicije suočen je s brojnim zahtjevima potencijalnih stranih ulagačaPromjena Zakona o javnoj nabavi mogao bi biti prvi potez novog potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića u naporima da organizira bolje poslovno okružhje za investicije u Hrvatskoj. Upravo to od Hrvatske vlade dosad je nedvosmisleno zatražilo više stranih kompanija koje posluju u Hrvatskoj, a posljednja u nizu je ruska naftna komapnije Lukoil. U pismu upućenom čelnim ljudima Vlade Lukoilovi predstavnici žale se na odredbe Zakona koji omogućava da se pojedine ponude odbiju na temelju nebitnih grešaka u proceduri, iako su najpovoljnije po cijeni, kvaliteti, rokovima isporuke i naćinu plaćanja.

U Lukoilu su uvjereni kako im se to dogodilo s natječajem za nabavu dizel goriva riječkog gradskog prijevoznika Autotroleja, iako je njihovu žalbu na kraju odbila i Državna komisija za kontrolu javne nabave. Još se ne zna kako će Vlada reagirati na zahtjeve stranih kompanija, no zbog njihove važnosti teško će ih moći zanemariti. Primjerice, samo Lukoil dosad je u Hrvatsku uložio 80 milijuna dolara, zapošljava oko 450 ljudi, a taj broj bi za dvije do tri godine trebao narasti na 1200 osoba.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

registracija
8/2/11

dallas, 08.02.11. 22:25

još se ne zna kako će u Vladi reagirati? pored naslova i slike brižnog poptpredsjednika, zbilja, ne treba sumnjati. Pitanje je samo KOME najviše odgovara da se promijeni Zakon o javnoj nabavi? Kojoj monopolističkoj tvrtci? Najbolje, predlažem , da odluka o odabiru najpovoljnije ponude stupi na snagu odmah, da je žalba nedopuštena ili ukoliko je dopuštena slučajno, da ne odgađa izvršenje odluke o odabiru. DK isključiti jer i tako su produžena ruka javih naručitelja, Upravni spor također nije potreban. Bojim se da je opet u pitanju pitanje s početka priče:koji su motivi dolaska na mjesto potpredsjednika.?Sada znamo:izmijena zakonske regulative.Pa se samo, ljudski, pitamo koji će slijedeći zakon doći na red?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika