08.02.2011. / 12:49

Autor: Hina

Dirigent Muti uspješno operiran

"Operacija je prošla iznimno dobro i zadovoljan sam rezultatom", priopćio je u ponedjeljak kirurg Alexis Olsson koji predviđa maestrovo potpuno ozdravljenje

Riccardo Muti; Foto: WikipediaRiccardo Muti; Foto: WikipediaTalijanski dirigent Riccardo Muti uspješno je operiran nakon loma čeljusti zbog nesvjestice na probi Simfonijskog orkestra Chicaga, priopćeno je iz bolnice i orkestra.

"Operacija je prošla iznimno dobro i zadovoljan sam rezultatom", priopćio je u ponedjeljak kirurg Alexis Olsson koji predviđa maestrovo potpuno ozdravljenje.

Riccardo Muti (69) morat će se još podvrgnuti pretragama kako bi se otkrio uzrok njegova pada na probi prošlog četvrtka.

To je drugi put da je slavni dirigent iz zdravstvenih razloga morao otkazati nastup otkad je postao glazbeni direktor Simfonijskog orkestra Chicaga prošle godine.

U listopadu je morao prekinuti rad s orkestrom kako bi se vratio u Milano i liječio teške bolove u leđima. Liječnici su tada zaključili da je bol uzrokovana velikim fizičkim umorom.

U utorak je glasnogovornik orkestra izjavio da je Muti "dobre volje", a predsjednica udruge za podršku orkestru Deborah Rutter ističe da je maestro bio "duboko dirnut" željama za brzim ozdravljenjem koje su mu uputili brojni anonimni štovatelji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika