08.02.2011. / 15:28

Autor: Nacional.hr

Konsolidacija tržišta: Kraš postaje većinski vlasnik Karoline

Očekivana vrijednost ove investicije je do 7,3 milijuna EUR, a uključuje kupoprodajnu vrijednost poslovnog udjela te sve troškove preuzimanja i integracije Karoline u Kraš

Kraš će u potpunosti preuzeti Karolinin proizvodni programKraš će u potpunosti preuzeti Karolinin proizvodni programNadzorni odbor Kraš, d. d., Zagreb, dao je suglasnost na potpisivanje ugovora kojim Kraš, od prodavatelja Lorenz Bahlsen Snack World GmbH iz Klagenfurta kupuje 99,57 posto udjela u temeljnom kapitalu Karoline, tvornice keksa, vafla i slanica, d.o.o. iz Osijeka, priopćili su danas iz zagrebačke tvrtke. Očekivana vrijednost ove investicije je do 7,3 milijuna EUR, a uključuje kupoprodajnu vrijednost poslovnog udjela te sve troškove preuzimanja i integracije Karoline u Kraš.

Ističu kako je preuzimanje Karoline dio Kraševe inicijative za konsolidacijom hrvatskog konditorskog tržišta pokrenute prije nekoliko godina.

"Karolina u svom proizvodnom portfelju posjeduje kvalitete brandove kao što su Jadro i Moto, pa se ovom akvizicijom namjerava nastaviti razvoj kompanije u cjelini, kako ulaganjem u tehničko tehnološkom smislu, tako i jačanjem udjela Karolininih proizvoda na domaćem i izvoznim tržištima. Kraš planira raspodijeliti proizvodnju keksa u tvornicama u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, čime će omogućiti kvalitetniju segmentaciju asortimana i prilagodbu zahtjevima pojedinih tržišta", poručuju iz Kraša.

Lorenz Snack-World, dosadašnji vlasnik Karoline Osijek u svom je priopćenju istaknuo kako će se u budućnosti i u Hrvatskoj fokusirati na poslove vezane uz slane grickalice. U okviru svog strateškog usmjerenja poduzeće je odlučilo odvojiti se od asortimana slatkiša.

"Ovom jakom vezom između Karoline, jednog od vodećih regionalnih proizvođača konditorskih proizvoda te hrvatskog tržišnog lidera Kraša, Karolini i njenim lojalnim i kompetentnim zaposlenicima osigurana je budućnost u renomiranom poduzeću. Lorenz Snack-World će nastaviti samostalno upravljati segmentom slanih grickalica s robnom markom Bobi i ostalim robnim markama Lorenza te poticati daljnji razvoj ovog proizvodnog programa", ističu u Lorenz Snack-Worldu.

Vezane vijesti

Šampioni u regionalnom šopingu

Šampioni u regionalnom šopingu

Prošlogodišnja akvizicija Droga Kolinske koju je provela Atlantic Grupa, u vrijednosti od 243 milijuna eura, ujedno je bilo najveće preuzimanje u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika