09.02.2011. / 10:18

Autor: Hina

Picassova slika prodana za 25 milijuna funti

Na slici je prikazana je mlada Picassova ljubavnica Marie-Therese Walter, sanjiva, izgubljena u mislima, s otvorenom knjigom na koljenima

Pablo PicassoPablo Picasso"La Lecture", platno na kojem je Picasso naslikao svoju ljubavnicu i muzu Marie-Therese Walter, prodan je u utorak navečer na dražbi Sotheby'sa u Londonu za 25,24 milijuna funti (221,2 milijuna kuna).

"La Lecture" je bilo jedno od najvažnijih izložaka dražbe i premašilo je procjenu od 12-18 milijuna funti. Na slici je prikazana je mlada Picassova ljubavnica Marie-Therese Walter, sanjiva, izgubljena u mislima, s otvorenom knjigom na koljenima.

Picasso, koji je krio tu vezu zbog godina djevojke (17 godina kad ju je sreo 1927. na izlazu iz podzemne željeznice) i jer je bio oženjen za plesačicu Olgu Koklovu, u nekoliko je dana 1932. naslikao dva kultna portreta Marie-Therese: "La Lecture" i "Le Reve".

Po priopćenju Sotheby'sa, sedmero ljudi natjecalo se za sliku, a pobjednička ponuda stigla je telefonom. Natjecanje za Picassa trajalo je ukupno šest minuta.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika