14.02.2011. / 14:03

Autor: Hina

Preminula Vesna Andrijević-Matovac, predsjednica Udruge 'Sve za nju'

Predsjednica udruge Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke preminula je u ponedjeljak u Zagrebu u 51. godini nakon duge borbe s tom bolešću

Vesna Andrijević-Matovac (treća s lijeva)Vesna Andrijević-Matovac (treća s lijeva)Osnivačica i predsjednica udruge Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju" Vesna Andrijević-Matovac preminula je danas u Zagrebu u 51. godini nakon duge borbe s tom bolešću.

Vesna je, ističu njezine suradnice, svoju borbu sa zloćudnom bolesti započela 2001. godine i od tada se hrabro borila za svaki novi dan.

"Prolazeći sama kroz sustav zdravstvenog osiguranja postaje sve odlučnija da osnuje Udrugu za žene oboljele od raka dojke, njihove obitelji i prijatelje. Stvarala je mjesto na kojem su se trebale naći informacije, psihološka pomoć te edukacija i iskustva drugih kojih boluju od iste bolesti. Upornošću i trudom Vesnin cilj se ostvario, te je 21. svibnja 2010. otvoren Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka 'Sve za nju'", ističu u udruzi.

Centar će, dodaju, još većom snagom i ustrajnošću nastaviti tamo gdje je zaustavljena ova snažna i hrabra žena.

Taj prvi Centar za psihološku pomoć ženama oboljelim od raka u Hrvatskoj djeluje u prostoru udruge u Ulici Kneza Mislava 10.

Vezane vijesti

Istraživanje: Ultrazvuk pomaže ranijem otkrivanju raka dojke

Istraživanje: Ultrazvuk pomaže ranijem otkrivanju raka dojke

Dodavanje ultrazvuka mamografiji svake godine za žene s povećanim rizikom razvoja raka dojke pomaže otkrivanju toga tumora u ranijim fazama bolesti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika