14.02.2011. / 14:18

Autor: Nacional.hr

Ning Feng pomeo sve pred sobom

Da je ovaj sjajni kineski glazbenik pružio doista "nezaboravan" glazbeni doživljaj, mogu potvrditi svi koji su u petak 11.2. uživali u njegovom virtuoznom i superiornom nastupu

Ning FengNing FengBaš kao što se i očekivalo, sjajni kineski virtuoz Ning Feng pomeo je sve pred sobom u izvedbi briljantnog 4. koncerta za violinu i orkestar violinističkog superstara Niccoloa Paganinija!

Bila je to adrenalinska večer vrhunske glazbe koja je u potpunosti opravdala svoj naslov - "Nezaboravni Feng"! A da nam je ovaj sjajni kineski glazbenik pružio doista "nezaboravan" glazbeni doživljaj, mogu potvrditi svi koji su u petak 11.2. uživali u njegovom virtuoznom i superiornom nastupu.

Zagrebačkom filharmonijom ravnao je maestro Uroš Lajovic, gost dirigent i umjetnički savjetnik Filharmoničara u recentnoj koncertnoj sezoni. Nakon Fenga i Paganinija, za drugi dio koncerta odabrao je Petu simfoniju Gustava Mahlera.

Veličanstveno simfonijsko remek djelo golemih proporcija redovito ostavlja bez daha koliko glazbom, toliko i emocionalnim rasponom. Izvedbom Pete simfonije Gustava Mahlera Zagrebački filharmoničari započeli su obilježavanje 100. obljetnice smrti toga velikog bečkog skladatelja. U sezoni s "bezbroj glazbenih doživljaja" Zagrebački filharmoničari ne prestaju s raznolikim i dinamičnim koncertnim aktivnostima.

A već sljedećeg petka 18.2. pripremaju jedan sasvim poseban glazbeni doživljaj! Zajedno s HGM jazz orkestrom Zagreb i cijenjenim dirigentom Sigijem Feiglom dočekuju legendarnog američkog trubača, 5-strukog dobitnika Grammyja - Randyja Breckera, glazbenika koji već četiri desetljeća oblikuje zvučne svjetove rocka, R&B-a i jazza! Svjetske glazbene zvijezde i dva velika orkestra u zajedničkom nastupu na velikoj koncertnoj pozornici...

I što više reći nego: NE PROPUSTITE!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika