14.02.2011. / 15:16

Autor: Nacional.hr

Balkanci su 'out', glatka koža je 'in': Zašto se muškarci depiliraju?

Nepobitna je činjenica da se sve više muškaraca odlučuje 'ogoliti' tj. ukloniti dlake sa svog tijela. Prsa i pazusi su područja koja prva padnu 'pokošena' a zatim po učestalosti depilacije slijede leđa, prepone i noge...

Neven CiganovićNeven CiganovićRambo, Conan, Neven Ciganović, Matthew McConaughey, Tom Cruise, Mario Valentić, Robert Pattinson, Marin Ivanović - Stoka... ovaj naizgled nespojiv niz poznatih frajera (ok, neki su samo plod mašte) ipak ima bar jednu zajedničku crtu - glatka prsa.

Nepobitna je činjenica da se sve više muškaraca odlučuje 'ogoliti' tj. ukloniti dlake sa svog tijela. Prsa i pazusi su područja koja prva padnu 'pokošena' a zatim po učestalosti depilacije slijede leđa, prepone i noge. Pravi balkanski muž, a i poneka žena sigurno će se u nevjerici zapitati: zašto to učiniti?

Prvo, otklonimo jednu famu. Ne, brijanje tijela nije izmislio ni David Beckham ni Justin Timberlake ni neki drugi modno (pre)osviješteni tip novije generacije. Depiliranje je zabilježeno još u antičkim kulturama: poznato je da su iz higijenskih razloga stari Rimljani depilirali pazuhe te da su Egipćani i Grci smatrali muškarca koji nema dlaka superiornog onom dlakavom.

Danas se neki muškarci na uklanjanje dlaka odlučuju jer žele u punom sjaju pokazati rezultat brojnih sati provedenih u teretani, drugi zato jer smatraju kako je to pitanje higijene, treći zato jer se bave sportom u kojem je dlakavost smetnja (navedimo samo plivače i bicikliste kao najčešće kategorije), četvrti jer njihove djevojke više vole glatku mušku kožu, peti jer oni sami više vole kad im je koža glatka, šesti jer ne žele da se drugi ljudi razbježe sa plaže kad se pojave sa svojim dlakavim leđima... razloga ima koliko i ljudi. I da ne bi bilo nismo znali, istraživanja su pokazala da je glatko tijelo tj. uklanjanje dlačica jednako važno i hetero frajerima i gayevima.

Da muška depilacija nije više tabu, najbolje pokazuju kozmetički saloni koji se čak specijaliziraju za mušku depilaciju, ali i kozmetička industrija koja je osmislila cijelu paletu proizvoda namijenjenih muškoj populaciji. «Veet for men», primjerice, je gel za depilaciju koji će ukloniti dlake, a kožu ostaviti glatkom.

Ako ste spremni izdržati malo boli ili želite provjeriti kako se Mel Gibson osjećao u filmu «Što žene žele», isprobajte mušku verziju Veet traka za depilaciju.

Vezane vijesti

"Homo balcanicus": Šta se krije iza machoizma na Balkanu?

"Homo balcanicus": Šta se krije iza machoizma na Balkanu?

Zlatni lanac, što deblji to bolji, ključevi od bijesnog Mercedesa i dva smartphonea na stolu trebali bi damama reći s kim imaju posla. A najbolje je… Više

Komentari

registracija
25/12/09

trta333, 14.02.11. 15:51

E pa sva ta skupina koja je pobrojana ,sa ovim na slici ,pripada udruženju šupak meraklija i oni se ogoljuju da mogu lakše uklizati u dupe.To je pošast i to ne treba podvoditi pod modu i in,nego tretirati kao bolest.Za to treba ovim iz grupe svaki dan podijeliti po jednu bombonicu od čika liječnika,da se malo dovedu u normalno stanje.I onda posle tih šupak seansi ih moramo voditi da krpe i vare auspuh,jer nemaju dlaka,pa ne mogu da prikoče,nego se cepaju kao automobili u prometu.Gadost.


registracija
23/8/09

xaron, 14.02.11. 20:22

Nepobitna je činjenica da se sve više muškaraca odlučuje 'ogoliti' tj. ukloniti dlake sa svog tijela....
Slijedeci korak je uklanjanje odredjenog organa......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika