14.02.2011. / 18:40

Autor: Hina , Nacional.hr

Suđenje bivšim članovima Mladeži HDZ-a iz Karlovca zbog premlaćivanja maloljetnika

Mladić Marko Jovković koji je pretučen u zahodu kafića, rekao je svjedočeći kako ne može tvrditi da ga je Vogrinc tukao te da nije poznavao napadače. Vogrinčeva obrana zatražila je zbog toga od suca Leona Kovačića da i on do pravomoćnosti presude bude pušten iz pritvora

Foto: Autor:
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELLFoto: Autor: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELLTrojica optuženih bivših članova Mladeži HDZ-a Željko Goršić, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc, kojima je na karlovačkome Općinskom sudu počelo suđenje zbog premlaćivanja 17-godišnjega mladića, očitovali su se o optužnici i rekli da se ne osjećaju krivima.

Na Općinskome sudu u Karlovcu počelo je suđenje Trupkoviću, Vogrincu i Goršiću za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za nasilničko ponašanje i pokušaj nanošenja teških ozljeda u jednome karlovačkom kafiću i na parkiralištu tog objekta 12. prosinca prošle godine. Trupković i Goršić brane se sa slobode, a Vogrinc je doveden iz pritvora jer je u vrijeme događaja za koji je optužen bio na uvjetnoj slobodi.

Mladić Marko Jovković koji je pretučen u zahodu kafića, rekao je svjedočeći kako ne može tvrditi da ga je Vogrinc tukao te da nije poznavao napadače. Vogrinčeva obrana zatražila je zbog toga od suca Leona Kovačića da i on do pravomoćnosti presude bude pušten iz pritvora.

Sudac Kovačić nij prihvatio taj zahtjev uz objašnjenje da u spisu kao dokaz o osnovanoj sumnji za Vogrinca i ostalu dvojicu okrivljenika "postoji i zapisnik o prepoznavanju osumnjičenika" drugih svjedoka.

Svjedočilo je još pet svjedoka koji su te noći bili u kafiću, među kojima i vlasnik Josip Brkljačić, koji je potvrdio da trojicu osumnjičenika poznaje te da su te noći bili kod njega, ali događaje za koje ih se tereti nije vidio.

Također je rekao da je pružio prvu pomoć Marku Jovkoviću tako što mu je zaustavio krvarenje i maknuo ga iz zahoda u obližnje skladište.

Jovkovićeva djevojka Sabina Mejaški, koja napad nije vidjela, rekla je da je bio pri svijesti dok mu je pomagala, odmah nakon što je pretučen, te da je stalno postavljao pitanje "tko me pretukao", a svijest je izgubio poslije "u prostoriji u koju ih je zaključao gazda".

Optužnica okrivljenike tereti da su udarcima u glavu i tijelo Jovkoviću slomili nos, da je imao natučenu glavu i ogrebotine po njoj, ranjenu gornju usnu, te da je pretrpio strah i poniženja, a tereti ih se i za općeopasnu radnju na parkiralištu prema četiri osobe koje su ih zbog napada na Jovkovića nastojale zadržati do dolaska policije, a dvije od njih lakše su ozlijeđene.

Suđenje se nastavlja 8., 9. i 10. ožujka ispitivanjem novih svjedoka, među kojima je i sudsko-medicinski vještak Nenad Martišković (10. ožujka.)

Trupković, Goršić i Vogrinc u različito su vrijeme izbrisani iz članstva u HDZ-a zato što su "nanijeli štetu ugledu stranke".

U međuvremenu je zbog toga raspuštena i podružnica karlovačke Mladeži HDZ-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 14.02.11. 21:56

Treba ih dobro napičkati na ulici. Da vide što je batina ! Banda HDZ-ovska !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika