Objavljeno u Nacionalu br. 796, 2011-02-15

Autor: Marko Biočina

IZABRANI IZBORNI STRATEZI

Zinka Bardić, Ivan Račan i Marko Rakar će raditi za SDP, a Boris Malešević za HSLS

ZINKA BARDIĆ već godinama radi za poznatu agenciju
Madison, savjetnica je Zorana Milanovića a tijekom izbora
rukovodi izbornom strategijom i kampanjom SDP-aZINKA BARDIĆ već godinama radi za poznatu agenciju Madison, savjetnica je Zorana Milanovića a tijekom izbora rukovodi izbornom strategijom i kampanjom SDP-aIako će do parlamentarnih izbora po svemu sudeći proteći još desetak mjeseci, pojedine hrvatske parlamentarne stranke već su angažirale stručnjake i agencije za odnose s javnošću koje bi im trebale voditi kampanju. Tako je HSLS navodno već sklopio dogovor s Borisom Maleševićem i njegovom tvrtkom Designsystem. Malešević je inače godinama surađivao s SDP-om, no njegovi odnosi s tom strankom narušeni su otkad je na prošlim predsjedničkim izborima vodio kampanju Milana Bandića. U SDP-ovoj kampanji važnu ulogu će imati Zinka Bardić iz agencije Madison, Maksima komunikacije Ivana Račana, te poznati bloger Marko Rakar. U HNS-a pak navodno dvoje između agencije Hauska & Partner, koja je vrlo uspješno vodila kampanju Vesne Pusić na posljednjim predsjedničkim izborima te IMC-a Ankice Mamić, koja već godinama vodi osobni PR za Radimira Čačića, naročito u kriznim situacijama poput prometne nesreće koju je doživio prije godinu dana.

Agencija Manjgura Krešimira Macana također će vrlo vjerojatno uskoro pronaći angažman, najvjerojatnije među pojedinim neovisnim listama ili kod Hrvatske građanske stranke Željka Keruma čiju je kampanju za gradonačelnika svojedobno vodio. Nije poznato hoće li se ove godine u izbornoj kampanji angažirati agencija Bruketa i Žinić, koja je odradila kreativni dio kampanje Ive Josipovića, a kao poprilično iznenađenje u stručnim krugovima primljena je nedavna objava poznate agencije Millenium promocija kako se, usprkos desetogodišnjem iskustvu u tom polju, ove godine nemaju namjeru angažirati u izbornoj kampanji.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika