Objavljeno u Nacionalu br. 796, 2011-02-15

Autor: Katja Mihovilović

Težak izbor: Aretha Franklin odlučuje tko će ju glumiti

ARETHA FRANKLIN povukla se iz javnosti, a nagađa se da boluje od rakaARETHA FRANKLIN povukla se iz javnosti, a nagađa se da boluje od rakaSoul zvijezda Aretha Franklin navodno se još dvoumi oko toga koja bi ju glumica trebala glumiti u biografskom filmu, ali otkriveno je koja neće - Halle Berry. Dvije glavne kandidatkinje za tu ulogu su Jennifer Hudson i Fantasia Barrino, koja je pobijedila u trećoj sezoni reality-showa "American Idol", a uskoro će debitirati na filmu u ulozi jedne od najslavnijih pjevačica gospela svih vremena - Mahalie Jackson.

Jennifer Hudson prije četiri je godine osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu u mjuziklu „Dreamgirls“, gdje je zasjenila i puno slavniju Beyoncé. U međuvremenu je preživjela obiteljsku tragediju u kojoj su joj poubijani majka, brat i nećak, smršavjela je dvadesetak kilograma, pa bi uloga Arethe Franklin bila pravi pogodak u njezinoj karijeri. Aretha Franklin u studenome je najavila da će se na šest mjeseci povući iz javnosti zbog zdravstvenih tegoba, a nagađa se da boluje od raka gušterače. Na dodjeli Grammyja u nedjelju pjevačice poput Christine Aguilere, Martine McBride – i Jennifer Hudson – otpjevale su nekoliko najpoznatijih pjesama Arethe Franklin njoj u čast. Na istoj dodjeli nagradu za najbolju R&B vokalnu izvedbu dobila je Fantasia Barrino.

Vezane vijesti

Aretha Franklin: "Još uvijek sam premlada..."

Aretha Franklin: "Još uvijek sam premlada..."

Aretha Franklin je rođena u Tenesseeju, u jednoj drvenoj kući koja je imala samo dvije sobe. Njezini roditelji su se nešto kasnije presilili u manje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika