15.02.2011. / 11:33

Autor: Nacional.hr

Sindikat carinika traži poništenje Barišićevih odluka: 'Stvorena je monstruozna organizacija'

Sindikat napominje da će se obratiti svim nadležnim institucijama u Hrvatskoj, kako radi zaštite prava službenika, tako i radi zaštite ugleda carinske službe

Mladen BarišićMladen BarišićNezavisni sindikat carinika Hrvatske zahtjeva od nadležnih institucija u Republici Hrvatskoj da se odluke donesene u razdoblju mandata i postavljenja bivšeg ravnatelja Carinske uprave, Mladena Barišića, a koja se tiču materijalnih i socijalnih prava carinskih službenika, statusa u službi, postavljenja, napredovanja, ocjenjivanja ili drugih, koja su bitno negativno utjecala na temeljna prava čovjeka i građana, drugih profesionalnih prava - ponište.

Stoji to u zahtjevu koji je ovaj sindikat poslao na adresu Vlade i premijerke Jadranke Kosor i predsjedniku Ivi Josipoviću.

"Mladen Barišić je nesavjesnim obavljanjem dužnosti u razdoblju od 2005. godine do 2010. godine, zlorabeći položaj i ovlasti, kršeći pri tome prava mnogih službenika, koji nisu bili dijelom njegove organizacije, koji nisu imali određene kvalitete u vidu potrebnih političkih podobnosti u koruptivnim procesima, nekog drugog oblika podobnosti temeljene na nepotizmu u Carinskoj upravi i izvan nje, takvim ponašanjem i djelovanjem, kršeći pri tome pravila iz Deklaracije Svjetske carinske organizacije, Ustav RH, zakone i druge propise, diskriminirajući, zlostavljajući i šikanirajući prava službenika ili sindikata, stvorio određenu monstruoznu zločinačku organizaciju, zlorabeći povjerenje građana Republike Hrvatske i njihovih predstavnika", kaže se u zahtjevu koji potpisuje predsjednik NSCH Željko Popović.

"Barišić je stvorio određenu monstruoznu zločinačku organizaciju, zlorabeći povjerenje građana Republike Hrvatske i njihovih predstavnika", napominju u Sindikatu naglašavajući da carinska služba Republike Hrvatske ne može nastaviti svoje djelovanje po principu i načinu "idemo dalje". Sindikati ističu da je iza Barišića ostala carina temeljena na kriminalu, korupciji, nepotizmu, kršenju prava službenika i neispravnim postupcima, a gdje su nositelji tih procesa upravo sada rukovodeći kadrovi, izabranici i postavljenici Mladena Barišića.

Sindikat napominje da će se obratiti svim nadležnim institucijama u Hrvatskoj, kako radi zaštite prava službenika, tako i radi zaštite ugleda carinske službe.

"Iako smo se obratili različitim institucijama u Republici Hrvatskoj, radi zaštite sindikalnih predstavnika, diskriminacije službenika i sindikalnih aktivista, šikaniranja i podmetanja, Vlada Republike Hrvatske, nije osim dopisivanja s bivšim ministrom financija, ništa dužno poduzela, niti da se akteri opisanih negativnih procesa kazne, a niti da se negativni postupci spriječe ili osude", upozorava se u dopisu NSCH-a.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
20/12/10

rasputjin, 15.02.11. 12:02

nista se vise u ovoj drzavi ne moze nastavit po principu "idemo dalje" jer su stvari davno otisle pre daleko.

treba revidirati svo zaposljavanje u svim drzavnim firmama, i pootpustati gamad koja je tamo instalirana.

treba stisnuti "reset" gumb


registracija
7/1/11

djani, 15.02.11. 17:18

A što su se sindikat carine protivi kad su i oni preko veze svi došli.u Carinu se nemože bez politike i 10000 eura,toliko da se zna


registracija
31/1/10

STTony, 15.02.11. 17:44

E da je samo carina takva, takva je cijela Kra-De-Ze država.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika