16.02.2011. / 10:22

Autor: Nacional.hr

Uvjerite se: 5 ukusnih namirnica koje smanjuju apetit i potiču mršavljenje

Ukoliko se ne možete riješiti masnih naslaga, za početak obratite pažnju na prehranu, no to ne znači da se morate odreći omiljenih namirnica

Soja sprečava mnoge bolestiSoja sprečava mnoge bolestiSve je više ljudi koji se bori s viškom kilograma što potvrđuju i svakodnevna istraživanja. Međutim, savršeno tijelo nije nemoguća misija.

Ukoliko imate takvih problema, najprije se počnite baviti nekom fizičkom aktivnošću, a zatim obratite pažnju na prehranu, no to ne znači da se morate odreći omiljenih namirnica. U nastavku saznajte koje bi namirnice trebali koristiti za pripremu omiljenih jela, jer upravo one će vam pomoći da zablistate do ljeta!

Jabuke
Jabuka zahvaljujući svojim sastojcima daju osjećaj sitosti, a možete ih konzumirati u različitim varijantama, primjerice pite od jabuka, marmeladu, a blagotvoran učinak na zdravlje organizma ima i jabučni ocat koji će vam poslužiti za pripremu salata.

Krumpir
Iako mnogi smatraju da je krumpir jedan od najvećih neprijatelja vitke linije, valja napomenuti da problem nije u njemu već u njegovoj pripremi. Ukoliko želite smršaviti izbjegavajte prženi krumpir. S obzirom da se najviše vitamina nalazi u kori, ne bi bilo loše da, ukoliko se odlučite na kuhani krumpir, njegov sloj skidate tek kada ga izvadite iz vode.

Riba i meso
Da bi prehrana bila uravnotežena, morate uvrstiti i meso jer je ono neophodno za naše ćelije i jača imunitet. Jedite nemasne vrste mesa, primjerice piletinu, puretinu teletinu ili ribu. Oni koji žele smršaviti moraju znati da od posljednjeg obroka do odlaska na spavanje treba proći najmanje tri sata.

Soja
Iako su mnogi još uvijek skeptični prema ovoj namirnici, valja napomenuti da soja sprečava razvoj opakih bolesti, prvenstveno raka dojke, prostate i debelog crijeva, a odličan je saveznik i u borbi s kilogramima.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika