17.02.2011. / 11:44

Autor: Nacional.hr

Oprez: I Facebook može izazvati poremećaje u prehrani

Što više vremena djevojčice provedu na Facebooku, to je veći rizik od razvoja anoreksije, bulimije i pretjerane sklonosti dijetama

Da Facebook, jedna od najpopularnijih društvenih mreža može utjecati na poremećaje prehrane, naročito kod djevojčica, rezultati su istraživanja provedenog na Sveučilištu Haifa.

Naime, što više vremena djevojčice provedu na Facebooku, to je veći rizik od razvoja anoreksije, bulimije i pretjerane sklonosti dijetama.

U ovom istraživanju, djevojčice dobi od 12 do 19 godina odgovarale su na pitanja koliko vremena gledaju televiziju i surfaju internetom. Osim toga trebale su iznijeti svoj stav prema mršavljenju, odnosno debljini.

Pokazalo se da one djevojčice koje većinu slobodnog vremena provode pred računalom imaju veću želju za savršenom linijom tijela, dakle kod njih je povećan rizik od poremećaja u prehrani. Slična veza uočena je između "žutog tiska" na internetu i problema sa ishranom kod djevojčica u razvoju.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika