17.02.2011. / 11:58

Autor: Hina

Ruski raketni sustav S-500 u proizvodnji 2014.

Rusija će početi sa serijskom proizvodnjom protuzračnog raketnog sustava nove generacije S-500 2014. godine, izjavio je u četvrtak zapovjednik obrane zračnog i svemirskog prostora general Valerij Ivanov, a prenose ruski mediji.

Rusi žele rakete nove generacije (Foto: Ilustracija)Rusi žele rakete nove generacije (Foto: Ilustracija)Rusija će početi sa serijskom proizvodnjom protuzračnog raketnog sustava nove generacije S-500 2014. godine, izjavio je u četvrtak zapovjednik obrane zračnog i svemirskog prostora general Valerij Ivanov, a prenose ruski mediji.

Sustav protuzračne obrane S-500 moći će slijediti i uništiti balističke rakete dometa do 3.500 kilometara. "Do 2014. trebao bi ući u serijsku proizvodnju", rekao je Ivanov.

"Ovaj sustav moći će braniti teritorij na visinama do 50 kilometara", dodao je. Ruske snage obrane zračnog i svemirskog prostora sada koriste sustave S-300 i S-400.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika