19.02.2011. / 09:53

Autor: Hina

Vekarić: Odluka o Purdi nakon istrage

Zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine i glasnogovornik tog tužiteljstva Bruno Vekarić izjavio je u petak navečer kako će tužiteljska odluka o slučaju vukovarskog branitelja Tihomira Purde biti donijeta nakon što bude provedena istraga u tom predmetu.

Tihomir PurdaTihomir PurdaZamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine i glasnogovornik tog tužiteljstva Bruno Vekarić izjavio je u petak navečer kako će tužiteljska odluka o slučaju vukovarskog branitelja Tihomira Purde biti donijeta nakon što bude provedena istraga u tom predmetu.

“Mi ćemo faktički, nakon što provedemo istragu, bilo da se ona završi u Beogradu, ako on bude izručen, ili u Bosni i Hercegovini, donijeti tužiteljsku odluku kada usporedimo sve one materijale koje imamo iz Zagreba, ono što smo sakupili ovdje u Beogradu i ono što prikupimo, odnosno iskazi koje dobijemo u BiH“, rekao je Vekarić u izjavi za beogradsku televiziju B92.

“Nakon toga će uslijediti odluka, a prije toga ne možemo ništa drugo da prognoziramo“, rekao je Vekarić.

Naglasio je kako je riječ o dva različita postupka od kojih je jedan postupak Purdine ekstradicije, dok je drugi zamolnica tog tužiteljstva koja je upućena za uzimanje iskaza od Purde u BiH.

To bi, kako je naveo, na neki način moglo pridonijeti bržem donošenju tužiteljske odluke u tom predmetu.

Vukovarski branitelj Tihomir Purda uhićen je u BiH 5. siječnja na temelju tjeralice srbijanskog pravosuđa koje ga tereti za ratni zločin nad zarobljenicima i nemoćnim osobama.

Sud BiH u petak je donio odluku kojom udovljava zahtjevu Srbije i dopušta njegovo izručenje toj zemlji.

Pošto je odluka kojom se dopušta Purdino izručenje u petak dostavljena Purdinoj obrani i državnom odvjetništvu BiH, stranama u postupku ostavljen je rok od tri dana za moguće podnošenje žalbe, a Purdin odvjetik Josip Muselimović najavio je podnošenje žalbe.

Glasnogovornica suda BiH Selma Hadžić kazala je za Hinu kako u takvim slučajevima prizivno vijeće odluku donosi razmjerno brzo.

Sudska se odluka nakon toga dostavlja ministarstvu pravosuđa BiH na konačnu potvrdu.

Ministar pravosuđa Bariša Čolak tu odluku može potvrditi, ali i promijeniti, odnosno samostalno odlučiti hoće li Purda biti izručen Srbiji ili pak pušten na slobodu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 19.02.11. 14:18

majku vam četničku koji ste vi krvnici još od 1918 godine srbadijo prokleta i poturice šiljatih glava.
isčupali smo vam korijen ali i još bi moglo em zbog Purde em zbog zaborava vašeg što mislite da će nenaplaćeno proći vaši pokolji i rušenja crkava,uzalud vam trud da će te dok se mi prepiremo u našim problemima pljački kradezea dobiti to što tražite ubojice i nepismeni narod mrššš u pičku materinu vekariću


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika