21.02.2011. / 17:16

Autor: Slaven Hrvatin

Pendrekom po zdravom razumu: senzacionalan uspjeh akcije 'Đanki'

Nakon brojnih anonimnih dojava zabrinutih građana koji su u riječkom “Novom listu” pročitali da je u Rijeci otvoren “smart shop”, prodavaonica za prodaju opreme koja se može koristiti za uzgoj i konzumaciju indijske konoplje, policija je odlučila munjevito reagirati

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPolicija je u centru Rijeke izvela spektakularnu akciju sprečavanja uzgoja, konzumacije i maštanja o marihuani. Nakon brojnih anonimnih dojava zabrinutih građana koji su u riječkom “Novom listu” pročitali da je u Rijeci otvoren “smart shop”, prodavaonica za prodaju opreme koja se može koristiti za uzgoj i konzumaciju indijske konoplje, policija je odlučila munjevito reagirati. Tako je nastala operacija “Đanki”.

Mjesecima su vrebali tko iz dućana izlazi, tko ulazi. Motrili su, fotografirali, snimali, zapisivali. Vrijeme akcije pažljivo su tempirali dva dana prije stupanja na snagu zakona kojim će se sankcionirati takve prljave rabote. Rezultat je bio spektakularan: zaplijenjena je veća količina nargila, papira za motanje cigareta, šatora i djelatnika.

Ali to nije sve. Izvori bliski policiji tvrde da će takvih akcija uskoro biti još više.

Jeste li znali da hašišari svoju drogu često uzgajaju kod kuće? Neki za to koriste podrum, ali većina samo prilagodi garderobni ormar za uzgoj. S unutarnje strane ga oblijepe aluminijskom folijom, iznad nje montiraju fluorescentne lampe i ubace biljke. Drugi dio akcije "Đanki" sastojat će se od pažljivog motrenja odjela za kuhinjske potrepštine u shopping centrima. Kada policajci u civilu primijete mršave dugokose tipove kako kupuju alu-foliju, odmah će ih privesti na obavijesni razgovor.

Istovremeno će na snagu stupiti posebna uredba za kupovinu fluorescentnih žarulja. Građani će morati imati opravdani razlog za kupovinu, a ako prodavač posumnja da se radi o narkomanu, kupac će biti dužan predočiti potvrdu o nekažnjavanju.

Kako je policija u dućanu "Snail smart shop" zaplijenila šatore i mreže, trebat će obratiti pažnju i na prodavaonice koje u ponudi imaju opremu za ribare i kampere. Osim što će prodavači imati iste dužnosti i ovlasti kao u prodavaonicama električne opreme, policija će izdati brošuru pod nazivom "Znate li gdje je vaše dijete kad kaže da ide na kampiranje?"

Da bi konzumenti marihuane pušili tu drogu, potrebni su im papiri i duhan koji se, na užas zabrinutih roditelja, već godinama mogu kupiti u prodavaonicama koje u narko miljeu zovu "kiosci". Dileri te opreme često se maskiraju u sredovječne prodavačice. Policija će utvrditi na kojim se sve mjestima može kupiti ta oprema za uživanje droge, a počinitelji će biti najstrože kažnjeni.

Stručnjaci predviđaju da će provedba tih mjera riješiti probleme kao što su obiteljsko nasilje, pad nataliteta, nezaposlenost, korupcija i kopanje po kontejnerima.

Vezane vijesti

Početak kraja rata protiv marihuane?

Početak kraja rata protiv marihuane?

Suradnik u neprofitnoj ustanovi Independent Institute Anthony Gregory piše za Huffington Post o apsurdnom američkom ratu protiv lakih droga koji se… Više

Komentari

registracija
25/1/11

zubicvila, 21.02.11. 22:04

Meksiko ima muzej u kojem bi i kvartovski Gogo-drogo poželio zaslužiti penziju. Sve što mu nedostaje (osim nekoliko zuba) je tečni španjolski.
http://www.gricni.com/opojna-izlozba


registracija
22/2/11

Rijecanin, 22.02.11. 16:14

"Kada policajci u civilu primijete mršave dugokose tipove kako kupuju alu-foliju, odmah će ih privesti na obavijesni razgovor."

Hahahaha odlicno napisan clanak..


registracija
2/12/09

AlVlahovich, 24.02.11. 15:02

HAHAHAHAHAHAHAHA !!!
Slavene, svaka ti dala...
To se zove članak!

Svaka čast pandurima i kokoški Klevi...
ROFL!


registracija
12/12/10

Klarens, 26.02.11. 05:02

Drzhava prodaje opake teshke droge svojim drzhavljanima vech 20 godina i to SVI znaju
I sad se neki Garavac dosjeti da lovi TRAVARE
Sve ludje i ludje !!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika