Objavljeno u Nacionalu br. 797, 2011-02-22

Autor: Nina Ožegović

Senka Bulić predstavlja crnogorsku glumicu

Tihana Ćulafić, glumica iz Kotora, angažirana je u predstavi 'Rosamunda' Senke Bulić po djelu Elfriede Jelinek

TIHANA ĆULAFIĆ i Marinko Leš u predstavi
'Rosamunda'TIHANA ĆULAFIĆ i Marinko Leš u predstavi 'Rosamunda'Senka Bulić, glumica, redateljica i nova ravnateljica Drame na Splitskom ljetu, predstavlja se u utorak u Teatru &td s režijom nove predstave "Rosamunda", koja je nastala po motivima dramoleta iz ciklusu "Drame princeza" austrijske nobelovke Elfriede Jelinek. U "Rosamundi" ona govori o dilemama spisateljice, koja se pita koliko je njen status književnice određen - potpomognut ili limitiran njenom seksualnošću, odnosno silovitim i ambivalentnim odnosom s partnerom Fulvijom.

Senka Bulić, nakon političke smjene s mjesta ravnateljice velikogoričkog Centra za kulturu, režira taj komad gdje će promovirati novo glumačko ime, crnogorsku glumicu Tihanu Ćulafić. Riječ je o glumici podrijetlom iz Kotora, koja je diplomirala na kazališnoj akademiji u Cetinju gdje je bila vrlo uspješna ravnateljica Centra za kulturu, a od prošle godine vodi Kazališni festival Teuta, specijaliziran za novi antički teatar, također u Kotoru. Partner će joj biti glumac Marinko Leš, poznat po ulogama u "Kiklopu" i "Aladinu". Kako je riječ o suradnji kazališta Hotel Bulić, Teatra &td i Kraljevskog pozorišta Zetski dom iz Cetinja, predstava će u ožujku biti premijerno izvedena i u Cetinju.

Vezane vijesti

Splitske kazališne subverzije

Splitske kazališne subverzije

Objediniti suprotnosti - tragediju i popularnu komediju, antičku dramu i suvremeni performance, klasika Euripida i avangardnog francuskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika