23.02.2011. / 12:05

Autor: Nacional.hr

Saznajte što položaj u kojem spavate govori o vama

Osobe koje spavaju na leđima, blago raširenih nogu s rukama na jastuku, su dobri prijatelji. Obožavaju biti u centru pažnje, uvijek su dostupni za savjet ili pomoć...

Ovaj položaj prakticiraju sramežljive osobeOvaj položaj prakticiraju sramežljive osobeViše od četrdeset posto ljudi spava u 'fetus položaju', a kako pokazuju istraživanja, takav način spavanja omiljeniji je pripadnicama nježnijeg spola.

Ostale poze nisu toliko popularne, međutim svaka od njih, tvrde liječnici i psiholozi, otkriva neke karakterne osobine.

Što o vama govori položaj koji preferirate tijekom spavanja, saznajte u nastavku!

Fetus
Riječ je o položaju u kojem osoba spava na boku, savijenih nogu i rukama podmetnutih pod jastuk. Ovaj položaj prakticiraju sramežljive osobe, međutim nakon nekoliko susreta se potpuno opuste.

Vojnički položaj
Osoba spava na leđima, a ruke su joj položene sa strane tijela. Ova poza otkriva tihe i samozatajne osobe koje bježe od bilo kakvih konflikta.

Slobodni pad
Ovo je položaj u kojem osoba leži na trbuhu, ruke su oko jastuka, a glava okrenuta na stranu. Otkriva društvenu, ali prilično nervoznu osobu koja loše podnosi kritike.

Morska zvijezda
Osobe koje spavaju na leđima, blago raširenih nogu s rukama na jastuku, su dobri prijatelji. Obožavaju biti u centru pažnje, uvijek su dostupni za savjet ili pomoć.

Kopija fetusa
Riječ je o položaju sličnom fetusu, dakle, osoba spava na boku, ruke drži ispred sebe, međutim noge nisu savijene u koljenu. Karakterističan je za cinične osobe koje teško donose odluke, međutim još teže ih mijenjaju.

Vezane vijesti

Moderno društvo tjera nas na dulji san?

Moderno društvo tjera nas na dulji san?

Spavanje tijekom noći u samo jednom komadu navika je modernog društva, tvrde znanstvenici, a piše BBC. Početkom 90-ih godina psihijatar Thomas Wehr… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika